Els afectats de la Caixa Rural de la Canonja protesten durant la reunió entre l'Ajuntament i la Cooperativa

El seu objectiu és recuperar els seus estalvis després de saber que l'entitat no disposa de liquiditat

 

La Plataforma Afectats de la Caixa Rural de la Canonja s’han concentrat aquest dijous 13 de juliol a la tarda davant de la Cooperativa, mentre té lloc la reunió entre l’Ajuntament i els responsables de l’associació agrícola, que ha estat convocada a les 18 hores al mateix consistori i on no han convocat cap dels seus representants. Una vintena de persones han volgut mostrar el seu malestar per la tensa situació que viuen després de saber, ara fa quatre mesos, que l’entitat no disposava de liquiditat i els estalvis dels afectats quedaven bloquejats. Els manifestants han protestat amb xiulets i cartells on es podien llegir proclames com «Solucions ja!» o «Volem cobrar».


Fa tres mesos que la junta directiva —responsable de la gestió d’aquests diners— va aprovar vendre tot el patrimoni de la Cooperativa per fer front a aquestes necessitats econòmiques i, de llavors, no hi ha hagut cap avenç i tot continua en el mateix punt de bloqueig a les negociacions, tot i tenir ofertes de compradors. «Aquesta gent està jugant amb els estalvis de moltes famílies que ho estan passant molt malament i necessiten els diners per poder viure», han alertat des de la plataforma. «Volem denunciar la situació d’indefensió i vulnerabilitat», han afegit.

 

L’Ajuntament de la Canonja ha proposat comprar els dos edificis de la Cooperativa per 1.250.000 euros, i la Unió Agrària fer-se amb tota la maquinària per 250.000 més. Per als afectats, és prioritari que es tanqui l’acord amb el consistori ja que « significaria que els clients podrien recuperar el 50% dels nostres estalvis», han apuntat. «Totes les iniciatives parteixen de la part de l'Ajuntament, i els responsables de la Cooperativa que no estan tenint una actuació ni correcta ni noble, ja que no han sabut i no han volgut fer absolutament res per solucionar aquest problema», han denunciat des del col·lectiu.

 
Comentaris

envia el comentari