Detingut a Salou un fugitiu irlandès buscat per tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes

Agents dels GOES de la Policia Espanyola van assaltar l'habitació de l'hotel en el qual s'allotjava amb una identitat falsa

 

Agents de la Policia Espanyola han detingut en un hotel de Salou (Tarragona) a G.H., nascut a Irlanda l'any 1982, en virtut d'una Ordre Europea de Detenció i Lliurament dictada per les autoritats del seu país per tinença il·lícita d'armes i tràfic de drogues. La detenció s'ha dut a terme gràcies al canal de cooperació policial internacional que a escala europea brinda la xarxa ENFAST (European Network of Fugitive Activi Search Teams – Xarxa Europea d'Equips de Cerca Activa de Fugitius), mitjançant el qual es duu a terme l'intercanvi d'informació operativa relativa a casos d'especial rellevància per als cossos policials dels països integrants d'aquesta plataforma.


L'equip ENFAST de la Policia d'Irlanda va cursar una sol·licitud a la Policia Nacional amb la finalitat de localitzar, detenir i posteriorment lliurar al fugitiu. La sol·licitud es basava en un registre realitzat en el vehicle de G.H. l'any 2013, en el qual els agents irlandesos van trobar dues pistoles amb munició real i un fardell de cocaïna. Els investigadors van tenir coneixement que el fugitiu havia abandonat territori irlandès per dirigir-se a Espanya el maig de 2016, fent ús d'un passaport del seu país de curs legal emès sota una identitat falsa.

 

Les recerques es van centrar llavors a la província de Màlaga a causa de les vinculacions que presumptament tenia amb algun membre de la família Kinahan, un grup organitzat d'origen irlandès amb presència a la Costa del Sol. Les informacions rebudes a través de la xarxa ENFAST indicaven que podria residir en algun punt de la província de Màlaga, si bé les gestions realitzades per localitzar l'immoble van ser negatives. Posteriorment es va esbrinar que diversos membres de la seva família tenien previst realitzar un viatge a Màlaga el novembre de 2016, per la qual cosa es va organitzar un dispositiu de vigilància a la seva arribada. En el moment de procedir a la seva detenció, G.H. va arremetre amb gran violència contra els policies intervinents i va emprendre una fugida desenfrenada, creuant a la carrera els carrils de l'autopista i aconseguint escapar dels agents.


A la fi del passat mes de juliol es va rebre una comunicació per part dels serveis policials irlandesos en la qual situaven novament a la seva família a Espanya, més concretament a Reus. De manera immediata es va activar un operatiu policial, format per agents del Grup de Localització de Fugitius Internacionals i de la UDYCO de Barcelona, que va aconseguir esbrinar que l'escapolit podria estar allotjat amb la seva família en un establiment d'hostaleria de Salou, sota una identitat falsa. Els investigadors van confirmar que, com sospitaven, era la persona que estaven buscant i van verificar amb les autoritats irlandeses que es tractava d'una de les identitats usades pel fugitiu per afavorir la seva fugida i a les quals tindria accés gràcies a les seves connexions amb altres bandes criminals. Una vegada confirmada la identitat del subjecte es va sol·licitar l'entrada i registre a l'habitació en la qual s'allotjava.Comentaris

envia el comentari