Vila-seca, 'Solidary City'

Altres ciutats com París, Lisboa, Colònia i Brussel·les estan estudiant actualment la seva adhesió al moviment de ciutats solidàries
Manifestació a favor dels drets d'acollida als refugiats | periodistadigital.com

 

Vila-seca en Comú juntament amb el suport de la plataforma en defensa dels drets dels refugiats, Stop Mare Mortum de Tarragona, demanaran dimecres 23 en ple municipal que Vila-seca s'adhereixi al moviment Solidarity Cities, la Xarxa de Ciutats Acollidores, de la qual formen part, entre altres, Atenes, Amsterdam, Berlín, Hèlsinki, Madrid i Barcelona. Aquest moviment, liderat per la ciutat de Barcelona i que compta amb el vistiplau del Vaticà, és un moviment internacional que cada dia creix en nombre de ciutats que li donen suport. A més, promou la transferència directa de refugiats entre ciutats de la UE i reclamen reforçar el paper de les administracions locals en la seva acollida.


Des de la formació municipalista assenyalen que, «davant les indignants polítiques europees en matèria d'asil i, davant la passivitat amb què els estats gestionen l'acollida de refugiats, calen més competències i recursos per aconseguir xarxes internacionals de cooperació entre ciutats per garantir la correcta acollida de persones refugiades». Per a més informació es pot consultar la pàgina web del moviment Solidarity Cities, la web de Vila-seca en Comú i la de la Plataforma Stop Mare Mortum.

 

Presentació de la formació al 2015 | vilasecaencomu.org

 
Comentaris

envia el comentari