Vila-seca en Comú proposarà la instal·lació de biòtops marins a la platja de la Pineda

Aquestes construccions ajudaran a recuperar la flora i la fauna marines, malmeses per la regeneració artificial de sorra
Una construcció d'una boia ecològica per instal·lar al fons del mar. | Cedida

 

El grup municipal Vila-seca en Comú, presentarà en el proper ple de l'Ajuntament de Via-seca una proposta per tal d'iniciar els tràmits pertinents per sol·licitar la instal·lació de biòtops, també anomenats boies ecològiques, al fons marí de la platja de la Pineda. Els biòtops artificials són grans peces de pedra construïdes amb ciment i carbonat de calci, amb una forma cònica d'uns dos metres d'alçada i un i mig d'amplada, que serveixen per atreure la flora i fauna marines a través de la formació d'un escull.


Així doncs, aquesta proposta neix amb l'objectiu d'afavorir la conservació i la regeneració de la flora i la fauna marina, malmesa per la regeneració artificial de sorra, així com potenciar el turisme submarí a la platja de la Pineda i l'educació ambiental del municipi. Segons la formació política, la recuperació de sorra que realitzen anualment mitjançant l'extracció del fons marí «afecta la biodiversitat de la platja» i amb la creació d'un parc biòtic es pot ajudar a revertir aquesta situació «tot i no ser la solució definitiva».

 

Actualment, ja hi ha un total de 103 biòtops instal·lats per tot el Camp de Tarragona als municipis de l'Ametlla de Mar, Vandellòs, l'Hospitalet de l'Infant, Salou, Tarragona, Altafulla i Torredembarra. La iniciativa del projecte la va prendre el submarinista ecològic, Miquel Rota, amb el patrocini de l'empresa Repsol, que s'ha fet càrrec de la instal·lació de totes aquestes peces, mentre que els Ajuntaments n'han finançat el seu manteniment.
Comentaris

envia el comentari