Últims dies per reallotjar les famílies del bloc del barri de la Patada de Constantí

Sareb i La Caixa s'estan posant en contacte amb els ocupes per regularitzar la seva situació
Els blocs ocupats a Constantí. | Josep M. Llauradó

 

Arriba un horitzó esperançador a Constantí, en la resolució de la problemàtica del barri de la Patada. Quatre mesos després que el bloc número 7 del carrer Prat de la Riba es quedés sense llum primer i sense aigua després, els veïns han pogut ser reallotjats en altres habitatges o bé del municipi o bé fora d'ell. Les gestions, fetes entre l'Ajuntament, el Consell Comarcal i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, possibilitaran que les tres famílies que encara hi queden puguin mudar-se abans que acabi aquest mes de gener, quan es convoqui una nova mesa d'emergència.


La situació del barri de la Patada, cronificada des de fa anys per les ocupacions i els conflictes de convivència, podria començar a veure una petita escletxa de llum. I és que el bloc número 7, tan bon punt quedi buit, serà tapiat sencer, a càrrec dels propietaris, la Sareb. Pel que fa a la resta d'habitatges ocupats, la major part de Servihabitat (La Caixa), les immobiliàries ja s'estan posant en contacte amb les famílies per regularitzar la seva situació. De la mateixa manera que s'ha fet amb les catorze famílies del bloc a punt de desocupar, s'avaluarà cas per cas el grau d'emergència social i a quines ajudes es poden acollir.

 

Algunes de les persones afectades, segons narra el mateix alcalde a TarragonaDiari.cat, feliciten per la seva tasca a Óscar Sánchez quan el veuen pel carrer. Ell assegura que només ha posat en contacte les institucions, en un context que semblava tot estancat. «Estem recollint els fruits de no haver fet res durant anys», explica Sánchez. Les darreres bones notícies arriben un any i mig després que prengués possessió del càrrec. «L'administració té un procés superlent», assegura.


Segueixen els problemes al barri

Tot i els passos endavant, el cert és que a la Patada encara hi viu gent. Alguns, en règim de propietat o de lloguer, denuncien intents de robatori. Una veïna del carrer Prat de la Riba assegurava a les xarxes socials que «tenim por». Aquesta mateixa setmana es va trobar el pany forçat del seu domicili i, en no poder-hi entrar els lladres, van rebentar sostre i paret, tampoc sense èxit. «Hem de seguir amb aquesta por fins que el Consell Comarcal adjudiqui pisos a tothom?», es preguntava. Preguntats per aquest mitjà, ni la policia local ni el mateix alcalde tenen constància de denúncies fets similars des de l'inici d'any.Comentaris

envia el comentari