Torremolinos i Salou s'agermanen per obrir una nova edició de les Nits Daurades

L'alcalde de Torremolinos, José Ortiz, ha estat l'encarregat d'encendre la traca de la festa i donar pas al tradicional pregó
Xalet Torremar de Salou, on ha tingut lloc el pregó | Cedida

 

El Xalet Torremar de Salou ha estat l'escenari escollit per un nou pregó de les Nits Daurades. L'alcalde de Torremolinos, José Ortiz, ha estat l'encarregat d'encendre la traca de la festa i donar pas al tradicional pregó, a càrrec de la regidora de Cultura, María José Rodríguez, i l'alcalde del municipi, Pere Granados. «Salou i Torremolinos tenen algunes coincidències que m'agradaria destacar. Van ser petits nuclis de pescadors units pel mar Mediterrani, transformats pel fenomen turístic dels anys 50 i 60; que passen a poder aconseguir la creació dels seus respectius municipis per processos de segregació. Torremolinos en l'any 1988 i Salou un any més tard. Per tant germans de naixement que es van dedicar mútuament un carrer en les seves respectives localitats, per recordar aquesta coincidència d'origen i perpètua amistat» ha assenyalat Granados.


D'altra banda, l'alcalde de Torremolinos, assenyala que «La vostra terra: Salou, es troba inevitablement unida a la meva terra: Torremolinos, per llaços d'història», apuntava. «Les dues localitats van ser habitades per fenicis, romans i àrabs. Els nostres climes temperats i la prosperitat que emanava del nostre mar, van fer d'elles llocs acollidors i amables en els quals assentar-se i establir-se. Vau ser Salauris i nosaltres Molena pels romans». D'altra banda, Ortiz declara que «Salou i Torremolinos aportem per si sols més de 3 milions de turistes anuals i generem 13 milions de pernoctacions hoteleres. Són xifres que transcendeixen l'estadístic i que ens atorguen el mèrit de fer una forta contribució al P.I.B. nacional i al benestar del país».

 

Ortiz ha acabat el seu pregó adaptant la cançó «Mediterraneo» de Joan Manuel Serrat: «La vostra alegria, l'alegria de les vostres festes em porta al cor el bell record de la cançó de Serrat, cançó que evoca el gran poeta Antonio Machado». Finalment, l'alcalde de Torremolinos ha rebut una placa commemorativa del dia així comuna reproducció a escala de la figura del rei Jaume I. Posteriorment, han pujat al balcó del xalet Torremar des d'on s'ha encès la traca de festa A les deu de la nit ha començat la trobada d'havaneres a la plaça de les Comunitats Autònomes.
Comentaris

envia el comentari