Tornen els problemes per manca de personal a l'Hospital Joan XXIII

Aquest cap de setmana ha estat el primer després del col·lapse per la grip que no disposaven de reforç

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona ja no disposa dels nou treballadors —tres per torn— de reforç que es van contractar en motiu del col·lapse d'Urgències durant el moment més àlgid d'epidèmia de la grip. Aquest darrer ha estat el primer cap de setmana —van deixar de treballar divendres— sense aquest reforç, per la qual cosa els treballadors sanitaris es queixen que han anat més atrafegats del compte. Segons indica Agustí Aragonès, delegat del sindicat CGT, Urgències va estar durant una hora i mitja, a la matinada de diumenge, amb un sol zelador, ja que n'havien pres un durant tota la nit al quiròfan i un altre havia hagut d'anar a cobrir altres necessitats també durant aquest curt període de temps. Segons les ràtios de la direcció, a Urgències n'hi hauria d'haver tres, mentre que la CGT és partidària que com a mínim haurien de ser quatre en el mateix torn.


En conjunt, la CGT considera que la nit a l'Hospital Joan XXIII està «infradotada». Per això fa temps que reclamen més reforç i, en concret: una infermera a la cinquena i una altra a la sisena planta, un zelador a quiròfan i un equip d'infermeria també a quiròfan. «El reforç que hem tingut considerem que hauria de ser l'habitual», afirma Aragonès, que també troba a faltar personal sense lloc fix i que pugui exercir un reforç puntual en diverses àrees.

 

La direcció de l'Hospital va contractar nou treballadors més el passat 2 de gener, després que el dia anterior quinze usuaris s'haguessin hagut d'esperar en observació als passadissos. Van ser nombroses les queixes dels treballadors per la sobrecàrrega de treball i la davallada de la qualitat del servei al pacient, però de moment el Departament de Salut no ha previst inversió en el capítol de personal per revertir les retallades que des de l'inici de la crisi han portat aquest centre a ser objecte de diverses polèmiques.
Comentaris

envia el comentari