Tarragona Història Viva recrea batalles entre gladiadors a l'amfiteatre

El certamen enceta la seva recta final ara a l'agost
La recreació d'un torneig de gladiadors a l'amfiteatre de Tarragona | Gerard Martí

 

Els mesos de juliol, agost i setembre, la ciutat de Tarragona acull el festival de recreació històrica Tarragona Història Viva. La sisena edició d'aquest certamen es desenvolupa els dissabtes d'estiu amb representacions a partir de les deu de la nit a l'amfiteatre i va especialment enfocat al turisme que visita Tarragona aquests dies. És per aquest motiu que cada dissabte es fa amb un idioma diferent —català i castellà— i disposen de subtítols en català, castellà, anglès i francès.


L'espectacle concretament el protagonitzen els gladiadors, amb les seves lluites i, gràcies a la tecnologia, es podrà veure en l'entorn en què antigament combatien. El preu de les entrades anticipades és de 10 euros per als adults i de 7,50 per als menors de 12 anys i majors de 65. Pel que fa a les entrades comprades a taquilla, el preu puja a 15 i 10 euros respectivament. A banda, disposen d'una entrada familiar de dos adults i dos menors de 12 anys a 35 euros. Les entrades es poden adquirir al web de Tarragona Turisme, a les oficines municipals de Turisme i al mateix amfiteatre. L'organització recomana arribar-hi com a mínim amb uns vint minuts d'antel·lació.

 

Cal assenyalar que l'ajuda audiovisual, per tal de fer-se una idea de l'entorn en què competien els gladiadors de l'època, va a càrrec de la mateixa empresa que va produir la sèrie documental «Ingeniería romana», de RTVE, un dels capítols de la qual està dedicada a l'antiga Tàrraco. Els organitzadors apunten també que l'aplicació per a mòbils Imageen ajudarà a l'experiència dels visitants, una app que també està elaborada per la mateixa empresa, Digivision.
Comentaris

envia el comentari