Salou facilita als ciutadans la gestió del pagament d'impostos

Es pot sol·licitar el tipus de pagament a través del web de l'Ajuntament
Document de liquidació emès per l'Ajuntament de Salou | TarragonaDiari.cat.

 

Des de l'Ajuntament de Salou s'ha editat el nou calendari fiscal per l'exercici d'aquest any 2017 amb els tributs de caràcter periòdic, les dates i els terminis de pagament que s'aplicaran a la ciutat durant aquest any. D'aquesta forma es dóna pas a una campanya que té com a objectiu informar a tots els ciutadans sobre quines són les mesures i opcions de pagament d'impostos i taxes municipals. Així els contribuents podran conèixer de primera mà com realitzar els pagaments dels rebuts dins del termini legal.


En el calendari fiscal es recullen les tres opcions vigents:

— El sistema de pagament avançat on es genera un únic pagament amb data 5 de febrer i una regularització al novembre, i que genera un estalvi de l'1% al contribuent.

— El sistema de pagament fraccionat per fer front als impostos en 10 mensualitats: de febrer a novembre mitjançant una domiciliació bancària que es carrega el dia 5 de cada mes i es regularitza amb l'últim rebut el mes de novembre.

— El sistema de pagament ordinari, per tots aquells qui no s'acullin a cap de les fórmules anteriors. El calendari estableix el període de pagament voluntari per als tributs periòdics, que no requereixen notificació individual i que estableixen diversos períodes. D'aquesta manera, l'impost de vehicles de tracció mecànica i la taxa de guals es podrà pagar del 15 de març al 15 de maig; l'impost de béns immobles urbans i rústics i la taxa de recollida d'escombraries serà del 15 de juny al 15 de setembre; i l'impost d'activitats econòmiques i la taxa de conservació del cementiri podrà pagar-se del 15 de setembre al 15 de novembre.


Els interessats en afegir-se a qualsevol de les opcions de pagament poden tramitar la seva petició a través de l'Oficina Virtual que té l'Ajuntament de Salou a la seva web corporativa. Això permet la tramitació telemàtica, estalviant als ciutadans haver de fer visites presencials al consistori. Toni Brull, regidor de l’Àrea de Gestió Econòmica, ha explicat que amb aquest sistema «es busca donar el màxim de facilitats a la ciutadania» permetent als ciutadans «oblidar-se dels terminis de pagament, estalviar desplaçaments i esperes».Comentaris

envia el comentari