Salou contractarà 29 joves amb dos plans d'ocupació

Els participants obtindran ajuts en forma de subvencions de diverses quantitats
El servei s'ofereix a l'Ajuntament de Salou. | SalouDiari.cat

 

L'Àrea d'Ocupació i també la de Joventut de l'Ajuntament de Salou han aconseguit tirar endavant dos programes adreçats a l'ocupació i formació exclusiva per a joves del municipi. Es preveu inserir un total de 29 persones d’entre 16 i 29 anys, en un programa que financen conjuntament el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i els Fons Socials Europeus. Els joves interessats en formar part d’algun d’aquests programes i que compleixin els requisits poden informar-se al Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de l’Ajuntament, a la planta -1 del consistori i al telèfon 977 309 200. També es donarà informació a les oficines del Punt d’Informació Juvenil (PIJ), a la Masia Tous. En tots dos programes, les empreses que contractin els alumnes tindran una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional de 655,20 euros mensuals durant sis mesos per cada un d'ells.

 

 


D'una banda, al programa Fem Ocupació per a Joves (FOJ) acollirà dinou alumnes. Les tasques a desenvolupar seran les d’auxiliar de restauració i servei i els d'auxiliar de comerç vinculat al servei turístic. Ben pròximament s'iniciarà la selecció dels joves, que hauran de tenir entre 18 i 29 anys, i estar en situació d'atur. Els estudis mínims que s'exigeixen són el títol de l'ESO, i el màxim, comptar amb un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. La contractació dels alumnes serà per un període de sis mesos, i la formació d’entre 90 i 150 hores. 

 

El segon dels cursos és el de Joves per l’Ocupació (JPO), un programa innovador de suport a l’experiència pràctica de persones joves desocupades d'entre 16 i 24 anys, i menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Aquest programa combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses i facilita la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu. Els alumnes tindran un contracte laboral de sis mesos i una formació mínima de 300 hores. L’àmbit d’actuació serà el d’animador turístic, per un total de deu joves. Durant la fase de formació tindran una beca de 150 euros al mes i l’opció de pràctiques en empresa. El programa té una durada de 15 mesos.
Comentaris
Ana
Feina de dependa de roba
0

envia el comentari