Riuada feminista

Més d'un miler de persones participen de la manifestació més concorreguda que es recorda del 8 de març
Imatge de la manifestació del 8 de març a Tarragona. | Josep M. Llauradó

La marxa convocada per la plataforma 8 de març, una entitat creada per aquesta finalitat, ha reunit aquest dimecres al vespre més d'un miler de persones pels carrers de Tarragona. Es tracta de la manifestació en motiu d'aquesta diada amb més assistència dels darrers anys. A banda de les organitzacions polítiques i socials que ja solen assistir a aquestes convocatòries, la marxa —que era a nivell de Camp de Tarragona— ha destacat per la presència de la PAH, del col·lectiu d'estibadors del Port de Tarragona —quatre estibadores han pujat a l'escenari per llegir un text sobre el seu conflicte laboral amb l'Estat— i en acabar diverses dones castelleres han construït dos pilars de quatre alçant banderes amb el símbol feminista.


Tot plegat s'ha iniciat poc després de les set del vespre, tot i que ja des d'un quart d'hora abans hi havia gent esperant a la plaça Imperial Tàrraco. Diversa gent ha volgut portar el seu propi cartell amb lemes contra l'assetjament al carrer o en defensa del feminisme i de la lluita trans. Durant el recorregut, un grup de manifestants, a més, ha fet diverses pintades i ha penjat cartells en entitat financeres, donat el caràcter també anticapitalista de la protesta.

 

En arribar a la plaça de la Font, el final de la marxa, han llegit el manifest, que denunciava la discriminació en múltiples àmbits —tant el públic com el privat—, les estibadores han demanat suport a la seva causa des de dalt de l'escenari i les organitzacions feministes Cau de Llunes i L'Hora Violeta han llegit també els seus parlaments. Ja per acabar, dones castelleres de diverses colles del Camp de Tarragona, especialment de Valls i de Tarragona, han aixecat dos pilars repetint l'acció que ja van fer el passat 5 de novembre.

 

Capçalera de la manifestació, aquest dimecres a Tarragona. | Josep M. Llauradó

 


Alguns manifestants han fet diverses pintades i han enganxat cartells en seus d'entitats financeres. | Josep M. Llauradó

 

 Comentaris

envia el comentari