La PAH protesta contra el mareig del BBVA cap als afectats

Més de cinquanta casos esperen ser resolts mentre les entitats bancàries es passen la pilota els uns als altres
La PAH ha entrat aquest matí a la seu de CatalunyaCaixa de la plaça Imperial Tàrraco. | Josep M. Llauradó

 

Un centenar d'activistes de la PAH s'han concentrat aquest matí a la seu de Catalunya Caixa a la plaça Imperial Tàrraco per protestar contra el mareig a què sotmeten els afectats. En total, la plataforma gestiona cinquanta casos del BBVA, que el 2014 va comprar l'entitat financera de la que formava part Caixa Tarragona. Carme Lleida, membre de coordinació de la PAH, ha reclamat aquest dijous que el banc es faci càrrec de tots els casos, tant els seus com els de CX i els de la gestora Anticipa, i habiliti interlocutors vàlids a totes les localitats.


Membres de la PAH entrant a la seu de CatalunyaCaixa, aquest matí. | Josep M. Llauradó

L'acció ha estat organitzada de manera coordinada a Catalunya i, a la demarcació de Barcelona, han anat a la seu central de Terrassa. Pel que fa a Tarragona, membres de les plataformes de les Terres de l'Ebre, del Penedès i de Reus han assistit a la crida. Entre la resta de reivindicacions s'hi troba que s'adaptin els lloguers socials a la Llei 24/2015, que s'anul·lin les clàusules segons l'IRPH, que es recuperin els pisos dels bancs i que es gestionin a través de l'administració pública per fer lloguer social.

 

Incident amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra

L'entrada a l'oficina s'ha produït cap a tres quarts d'onze del matí. En aquest moment, com en la majoria d'accions d'aquest tipus, els treballadors del banc no s'esperaven l'allau de persones i han trucat als Mossos d'Esquadra i a la Guàrdia Urbana. En arribar, segons un testimoni, un agent de paisà ha amenaçat un membre de la PAH que si no desallotjaven en mitja hora els treuria la mateixa policia del lloc, així com començarien les detencions. Poc després, mitjançant la mediació d'un mosso uniformat, han arribat a un acord per tal que poguessin seguir la seva protesta a l'interior. Alguns membres de la plataforma han interpretat aquest fet com una tàctica de coacció per part del cos policial, tot i que no ha anat a més.


La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, davant de l'oficina de CatalunyaCaixa, a la plaça Imperial Tàrraco. | Josep M. Llauradó

 Comentaris

envia el comentari