Endesa talla unilateralment la llum a un centenar de veïns de Constantí

Ja fa més de 24 hores que la zona d'habitatges dels carrers Prat de la Riba i Jaume I no té electricitat
Alguns dels veïns de la zona adjacent al barri de Centcelles es troben sense llum. | Josep M. Llauradó

 

Gairebé un centenar de veïns de Constantí estan sense llum des d'aquest passat dimecres a dos quarts de set del matí. Uns operaris d'Endesa van tallar el subministrament de manera unilateral ja que hi havia, segons fonts de l'empresa, una sobrecàrrega en un dels transformadors. Es tracta d'una part dels veïns dels carrers Jaume I i Prat de la Riba —barri conegut com La Patá, al costat de Centcelles—, alguns dels quals hi viuen de manera irregular des de fa vora dos anys. No tots són ocupes, però. TarragonaDiari.cat ha pogut parlar amb alguns d'ells, que es van veure sorpresos per la decisió unilateral de l'empresa, sense comunicar-los-ho amb cap paper a les portes com seria normal en totes les comunitats. El tall es va produir amb la vigilància de la policia local, però des de l'Ajuntament asseguren que no en van saber res fins que no els van alertar els mateixos veïns.

 

En total es tracta de tot un bloc afectat i diverses cases unifamiliars. Endesa emplaça els veïns a anar a la seu que tenen al carrer Mallorca de Tarragona amb el contracte de lloguer o els papers de la propietat dels habitatges per poder recuperar el servei, però el cert és que durant les primeres hores del tall un veí confessa haver-ho fet i la resposta per part de l'empresa va ser que no tornarien a obrir l'aixeta en aquesta zona.

 

Canalla i gent gran, sense electricitat i amb por

Si el barri ja és insegur des de fa anys, amb festes nocturnes i baralles, el fet que un dels blocs i diverses cases s'hagin quedat sense subministrament elèctric provoca «por» entre els veïns. Tant pel que els pugui passar mentre són a casa, com pel fet que, als que hi són pagant lloguer o en propietat, els puguin ocupar la casa quan no hi siguin. Una de les veïnes ha assegurat a aquest mitjà que la família els han deixat un pis a la Pineda per poder netejar la roba i estar-s'hi mentre durin els talls, però s'hi neguen pel perill a trobar-se sense casa quan tornin. A més, en aquesta zona hi viuen no només adults sols sinó també famílies senceres. Una altra veïna ha explicat a aquest mitjà que té l'home malalt i que necessita llum per poder gaudir del tractament. En general, la indignació ara mateix s'enfoca no només cap a l'empresa, que legalment no pot tallar d'aquesta manera la llum, ja siguin ocupes o llogaters, sinó també cap a l'Ajuntament, per no haver-los avisat d'aquesta situació i per no haver-hi trobat encara una solució.

 

L'Ajuntament, indignat amb l'empresa

L'alcalde Óscar Sánchez ha desmentit que el consistori en sabés res, de la decisió d'Endesa, i s'ha mostrat indignat per la manca d'informació, que també els afecta a ells per les queixes dels veïns. En aquest sentit, ha explicat que el govern està intentant negociar perquè es reprengui el servei, però de moment no hi ha cap previsió que això sigui així. Aquest és un més dels problemes que afronta el nou govern municipal, format pel PSC, el PP i Units pel Canvi —una candidatura local propera a Podem—, en aquesta zona del terme, i és que un dels temes centrals de la campanya electoral del 24 de maig de 2015 va ser precisament aportar solucions a la cronificació de la degradació d'aquest barri. Un any i mig després, els veïns que ara s'han quedat sense llum es mostren «decebuts» per la gestió de Sánchez i els seus socis.
Comentaris
JA ERA HORA
Molts veins que paguem fa anys que estem esperant arreglin los ocupes per fan molts problemes.
0
Yo
Periódico partidista, estos vecinos son los que causan malestar y peligro en la zona, y ahora son ellos? Los que tienen miedo? Y allí no quedan propietarios, tuvieron que dejar sus casas por miedo. Daros una vuelta y mirar la calaña que ocupa esas casas
1
Me voy hacer ocupa jaja
l'empresa, que legalment no pot tallar d'aquesta manera la llum? Jajajajaja es de risa que escribais a favor de los ocupas. CUANDO LLEVAN AÑOS SIN PAGAR CASA, NI LUZ, NI AGUA...Y TUENEN DESTROZADA LA ZONA..QUE SE MARCHEN
0
Veina
Ya era hora, esto cada vez va a peor, por favor que se muestre la realidad de como viven, no respetan horarios, no respetan la limpieza vecinal, tiran la basura por los balcones, hacen sus necesidades en las escaleras, han robado tuberías puertas de las comunidades etc etc etc ,eso si, de verdad que es lamentable, no es plato de buen gusto ver como se echa a perder un pueblo que se había rehecho con el esfuerzo de todos los vecinos, a que hay que esperar. Ellos ya saben que están de manera ilega
0
Esther
Yo tambe estic amb aixo de que els ocupes es retirin pro hi ha gente que te el seu contraste i que no tenen Cap culpabilitat de la situació aixi que estaria bé que els fesin alguna oferta als que si que pagen o alguna cosa no aixi sense avisar a Cap familia de que els suministraments ya no hi Serien.
0

envia el comentari