Els tres únics aparcaments municipals gratuïts a Tarragona

Tarragona compta amb tres pàrquings dissuassius gratuïts i tres més de baix cost
El solar del carrer Vint de Bonavista és una de les tres zones gratuïtes. | TarragonaDiari.cat

 

Aparcar a les ciutats és una tasca realment complicada i Tarragona no n'és pas una excepció. La cosa es complica si els conductors volen evitar rascar-se la butxaca o, com a mínim, volen estalviar a l'hora d'aparcar el cotxe. Si analitzem el mapa de la ciutat, a Tarragona hi ha un total de 5.129 places de pàrquing municipals. A banda, doncs, dels privats, cal tenir en compte els vuit aparcaments tancats amb què compta la ciutat, tots ells de pagament. Una altra de les zones de pagament més comunes a Tarragona són les àrees regulades, és a dir, les zones blava, taronja i verda. Cadascuna d'elles comporta una tarifa a banda d'una limitació horària que obliga al moviment de vehicles.


Els pàrquings dissuassius, doncs, acaben sent la millor opció —per temps i per cost— per deixar el cotxe durant períodes llargs a la ciutat. Segons informa el servei de mobilitat de l'Ajuntament, però, el total de places d'aquests aparcaments és curt i lluny del centre. De fet, recomanen utilitzar l'autobús municipal per cobrir el trajecte entre l'aparcament i el centre de la ciutat. N'hi ha solsament sis en tot el plànol de la ciutat, dels quals la meitat són gratuïts i l'altra, de baix cost. D'aquesta manera, aparcar gratis a la ciutat de Tarragona és possible en aquests tres espais:

 

—El solar del carrer Vint, situat a Bonavista (900 places).

—L'aparcament del carrer de Joan Serra, a Sant Pere i Sant Pau (143 places).

—El solar del camí del Llorito, a tocar de la circumval·lació que enllaça l'A-7 amb la zona del cementiri (170 places).

 

Tres pàrquings més tenen places taronges: això indica que cal treure tiquet del parquímetre corresponent, però a un cost molt econòmic. Es pot aparcar per un euro al dia, un import que es redueix a 40 cèntims en el cas dels residents. Aquestes tres zones d'aparcament són les següents:


—Al passeig de Torroja, a tocar del dipòsit municipal de vehicles i del col·legi Sant Pau (74 places).

—Al costat de l'Hospital Joan XXIII (92 places).

—Entre el carrer de Torres Jordi i el passeig de la Independència (222 places).

 

La zona blanca que encara queda al centre

Més enllà dels solars d'aparcament dissuassoris que contempla l'Ajuntament, hi ha diverses zones de la ciutat que encara conserven la zona blanca. La majoritària és la que pertany als barris perifèrics, a Ponent des de Bonavista fins a Icomar o Parc Riu Clar, al nord a Sant Salvador i a Sant Pere i Sant Pau, i a Llevant des de Ferran fins a la Vall de l'Arrabassada. Però al centre també hi ha espais que encara conserven la gratuïtat en l'aparcament i algunes zones importants són:

 

— Tarragona 2 i els carrers més propers al barri de Sant Pere i Sant Pau

— Hospital Joan XXIII i tot l'entorn del Parc del Francolí

— Els carrers de la urbanització del Miracle i més propers a la Via Augusta

 

A més, fora del centre, al Serrallo, els carrers colindants amb l'escola o l'entorn del carrer de Salou són utilitzats sovint per veïns que no viuen al barri. Ben a prop, al carrer de Vidal i Barraquer, també s'hi pot trobar algun aparcament lliure i gratuït depenent de l'hora.Comentaris

envia el comentari