Els ciclistes volen carrils a Tarragona per circular segurs

Aquest matí el Grup de Mobilitat ha organitzat una pedalada per unir el centre amb la Universitat Laboral
Desenes de ciclistes han participat aquest dimecres en la pedalada organitzada pel Grup de Mobilitat. | Josep M. Llauradó

 

Organitzat pel Grup de Mobilitat i amb els suport dels instituts de la Universitat Laboral Pere Martell i Cal·lípolis, alumnes i aficionats al transport alternatiu han pedalat aquest dimecres al matí la distància que separa l'Institut Vidal i Barraquer i el complex educatiu de la Laboral. Amb un total de vora dues-centes persones concentrades, el grup reclama disposar de carrils bici i espais segurs per on circular dins del terme municipal, també a l'autovia de Salou.


Es calcula que unes 2.500 persones es desplacen a diari fins a l'antiga Universitat Laboral. Els impulsors de la iniciativa insisteixen que l'Ajuntament no es pot escudar en què l'autovia no és de la seva competència i referma la necessitat d'implantar aquest carril, que faria uns 4 quilòmetres de longitud.

 

Els participants han desplegat una pancarta reclamant poder anar amb bicicleta a l'antiga Laboral. Després s'ha fet lectura d'un manifest i acte seguit s'ha iniciat la marxa amb bicicleta, per carretera, fins al complex educatiu. Des del Grup per una Mobilitat Social i Ambientalment Justa a Tarragona, es retreu que l'Ajuntament de Tarragona se'n renti les mans, amb l'«excusa» que la via no és competència seva. «L'avinguda Andorra tampoc era seva i la van pintar de blau», ha etzibat el portaveu del grup, Carlos Alcalde. Alcalde ha criticat que s'inverteixi en pàrquings com el del Mercat Central, en comptes de fer-ho en mobilitat sostenible. «I no crec que el carril passi del milió d'euros», ha estimat Alcalde.
Comentaris

envia el comentari