Vila-seca en Comú i la CUP creuen que hi ha molts veïns que s'oposen al Hard Rock World

Consideren que es tracta d'un «frau» a la ciutadania perquè les xifres de llocs de treball cada cop es redueixen més
Roda de premsa celebrada aquest divendres a Vila-seca, davant d'una oficina de 'La Caixa'. | TarragonaDiari.cat

 

Davant d’una oficina bancària de 'La Caixa' a Vila-seca, la formació local Vila-seca en Comú i la CUP han volgut mostrar de nou el seu posicionament contrari al projecte de Hard Rock al Complex Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou. Segons el diputat al Parlament de la CUP-CC Sergi Saladié, l’elecció de l’emplaçament no ha estat aleatori: «avui som a Vila-seca i davant de 'La Caixa' per trencar amb la visió d’oasi d’unes comarques partidàries d’un projecte, que només compta amb el suport dels polítics, per garantir els interessos d’aquesta entitat bancària».


El diputat vandellossenc, en la línia de la intervenció que va fer al Parlament fa unes setmanes interpel·lant directament el president Puigdemont, ha denunciat que «la Generalitat no sols ha rescabalat els interessos dels veïns i veïnes que van ser expropiats amb la construcció de PortAventura, sinó que ara vol aplicar un rescat de 110 milions d’euros de diners públics per adquirir a 'La Caixa' 150 hectàrees de terrenys tòxics que no tindran cap tipus d’ús».

 

A més, ha qualificat de «frau» les promeses de la Generalitat i dels polítics del territori en els darrers anys prometent desenes de milers de llocs de feina, quan al final aquesta xifra s’ha reduït «dràsticament». A més, ha afegit que «ni abans ni ara les institucions estan dient com seran aquestes feines i en quines condicions». «Sabeu que un crupier cobra 900 euros al mes? Sabeu d’algú que treballi dotze hores diàries en el sector turístic per aquest sou?».


En aquesta línia, també s’ha expressat la regidora de Vila-seca en Comú Elisabet Sánchez, la qual ha volgut iniciar la seva intervenció destacant la «fal·làcia» del consens al territori perquè «hi ha molts veïns i veïnes de Vila-seca i Salou que s’oposen a aquest projecte, perquè ja saben que aquest tipus de projectes no aporten ni riquesa al territori ni a la seva gent».

 

Sánchez ha destacat que aquest projecte «no té en compte qüestions clau com ara la mobilitat, l’aigua i l’energia que caldrà perquè funcioni, la necessitat de serveis bàsics que faltaran per l’augment de la població, com ara sanitat i ensenyament, o la depuradora que ja mostra mancances actualment». Per últim, també ha posat l’accent en el fet que «els polítics del territori diuen que el casino només serà un complement del projecte, però és impossible amortitzar una inversió de dos milions d’euros només amb botigues i hotels, quan aquí ja n'hi ha de sobres».

 

Per finalitzar la roda de premsa, tant Vila-seca en Comú com la CUP han volgut mostrar el seu suport a la lluita de la plataforma Aturem BCN World, que ha interposat un recurs contra el pla director urbanístic i han animat la ciutadania del Tarragonès i la resta del Camp a trencar amb el suposat consens del territori.Comentaris
Manel
Esta gentuza lo que está en contra de cualquier cosa que pueda crear empleo. Pretenden vivir sin dar un palo al agua.
3

envia el comentari