Tarragona estudia municipalitzar cinc llars d'infants per la renúncia de l'empresa adjudicatària

Es tracta de les de Cèsar August, Sant Pere i Sant Pau, El Serrallo, Miracle i Sant Salvador

Pel proper curs escolar 2017-2018, l'Ajuntament de Tarragona està estudiant la possibilitat de gestionar directament cinc de les set llars d'infants municipals que estan gestionades actualment de manera indirecta. El consistori està decidit a explorar aquesta opció després que al proper mes d'agost vencerà el contracte amb l'empresa CLECE que els darrers quatre anys ha gestionat aquestes cinc llars d'infants municipals.


L'empresa CLECE va guanyar el concurs per a la gestió d'aquestes escoles bressol i, des de setembre de 2013, gestiona les llars d'infants del Cèsar August, Sant Pere i Sant Pau, El Serrallo, Miracle i Sant Salvador.

 

Aquests equipaments de propietat municipal tenen la gestió indirecta des de la seva creació, des del curs 2005-2006. Al 2013 es va convocar un concurs per renovar la concessió administrativa per als quatre anys següents amb quatre pròrrogues d'un any incloses.


L'empresa CLECE ha comunicat a l'Ajuntament que no està interessada a continuar amb la pròrroga per la gestió d'aquests equipaments educatius amb les condicions contractuals que li van permetre guanyar el concurs l'any 2013. L'equip de govern ja va expressar en la sessió ordinària del plenari del consistori del dia 26 de gener de 2017 la seva voluntat d'iniciar un estudi de viabilitat per a la gestió directa de les llars d'infants municipals.

 

El conseller d'Ensenyament, Francesc Roca, assenyala que «estem elaborant els informes per conèixer les possibilitats legals i econòmiques, però el que està clar és que estem davant d'una oportunitat d'iniciar un replantejament sobre el tipus de gestió de serveis educatius». «Durant tot el procés d'estudi, i en el seu cas d'implementació, és voluntat de l'equip de govern anar informant sobre el detalls del procés que implica passar d'una gestió indirecta a directa a les persones directament implicades, als representats dels treballadors i treballadores, als diferents grups municipals, i a la ciutadania en general», asseguren.

 

La CUP ho valora «molt positivament»

Públicament, des de la CUP de Tarragona volen felicitar «el primer símptoma de municipalització que pateix l'Ajuntament de Tarragona després d'anys i panys de privatitzacions, privatitzacions encobertes i respostes de "no es pot fer" a qui proposava precisament que l'Ajuntament assumís o reassumís serveis públics nous o ja privatitzats». Recorden que el passat 26 de gener tant la CUP com ERC van presentar una moció per passar a gestionar de forma pública les llars d'infants municipals. Aquesta moció no va ser aprovada però el conseller Francesc Roca es va comprometre a tirar endavant un estudi de viabilitat per a la gestió directa de les llars d'infants municipals. «Encoratgem el conseller Roca a tirar endavant aquest procés i no aturar-lo aquí, fins a aconseguir que tota al població de 0 a 3 anys de la ciutat tingui accés gratuït a les llars d'infants i que Tarragona serveixi d'exemple a la resta del país per tal que l'ensenyament de 0 a 3 anys passi ser part de la xarxa pública i l'escolarització en aquestes edats esdevingui dret universal real», destaquen en un comunicat.Comentaris

envia el comentari