Tarragona aprova la municipalització de cinc llars d'infants

L'empresa Clece havia renunciat a la renovació dels contractes

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha votat en la sessió d'aquest divendres, 16 de juny, la gestió directa de cinc llars d'infants municipals que fins ara s'han gestionat sempre de manera externa. Tot plegat, després de dur a terme un estudi de viabilitat i de saber que el proper mes d'agost finalitza —sense voluntat de renovació— el contracte de gestió que  l'empresa Clece té a les cinc llars d'infants municipals següents: Cèsar August, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, El Miracle i El Serrallo. A aquest efecte s'ha aprovat de manera urgent un expedient modificatiu de crèdit. Durant el debat, la regidora d'ICV-EUiA ha recordat que «és la primera vegada que es fa gestió directa» d'aquests equipaments i que les úniques dues que fins ara ho eren es van impulsar des del govern de l'exalcalde Recasens. Tant Arga Sentís com Laia Estrada (CUP) han coincidit a emplaçar a l'actual govern a replantejar-se el model de gestió d'altres serveis o, fins i tot, de les dues llars d'infants que a dia d'avui segueixen externalitzades. El debat del procés sobiranista també ha estat present: Estrada i Mònica Alabart (ERC) han parlat de l'espoli fiscal i de la sobirania econòmica de la Generalitat, mentre que Rubén Viñuales (C's) ha volgut recordar que el Govern «no posa un euro per una competència que és seva.

 

 


Els estudis elaborats aquestes setmanes per l'Institut Municipal d'Educació i els tècnics de l'Ajuntament de Tarragona conclouen que la gestió directa de les llars d'infants permetran impulsar un projecte educatiu marc a tots els centres, inexistent fins ara, basant en objectius educatius per als infants i les famílies i amb criteris generals per a totes les llars. A més, la gestió directa permetrà treballar millor els compromisos assumits amb la recepció, la passada tardor, del segell distintiu de Ciutat Amiga de la Infància per part de la UNICEF.

 

Econòmicament, els informes tècnics conclouen que la gestió directa d'aquestes cinc llars no només no suposaran un increment de la despesa municipal, sinó que es preveu un estalvi anual de 43.908 euros. En concret, el cost econòmic per a l'Ajuntament aquest curs 2016-2017 ha estat de 593.411 euros mentre que per al curs vinent es calcula en 549.503 euros. Les 33 places orgàniques (que actualment són 38 funcionals) de mestres i educadores, amb contracte en vigor a les cinc llars d'infants, continuaran desenvolupant la mateixa feina el curs vinent subrogades per l'Ajuntament.


Les cinc llars d'infants que ara passaran a gestió directa sumen un total de 347 places, repartides en 21 grups de 0 a 36 mesos. El 2013 es va convocar un concurs que va guanyar l'empresa Clece per quatre anys amb la possibilitat de dues pròrrogues, de les quals ha renunciat a l'última. En total l'Ajuntament de Tarragona és titular de nou llars d'infants a la ciutat. Dues d'elles, el Ninot i la Taronja han estat sempre de gestió municipal. Les cinc ja esmentades també passaran a partir del curs vinent a ser gestionades de manera directa. Les altres dues (L'Arrabassada i Bonavista) estan gestionades fins ara pel Consorci de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla però es preveu que, al curs 2018-2019, un cop acabada la concessió actual, també siguin gestionades directament per l'Ajuntament.Comentaris

envia el comentari