Roc Muñoz es nega a negociar amb Xavier Sabaté en la cursa per liderar el PSC

L'alcalde de la Canonja ha presentat la seva candidatura davant la premsa aquest dimarts
Roc Muñoz, a la seu del PSC de Tarragona. | Josep M. Llauradó

«L'alcalde que ha fet possible la independència de la Canonja» i que «està acostumat a negociar a certs nivells» encapçala la candidatura «unitària» per la nova executiva de la federació del PSC al Camp de Tarragona. «Unitària» fins aquest dilluns a les dotze de la nit, quan es va saber que qui ja va ser primer secretari de la formació Xavier Sabaté també vol concórrer a la cita. Passi el que passi, ja ha avançat que no negociarà ni cedirà cap càrrec a l'exdiputat i persona important dins el partit.


Muñoz s'ha definit com un «socialista clàssic», de seixanta anys, militant des de 1990 i partidari de la unitat del partit en temps «molt difícils», moments en què «alguns han abandonat el carro». Fins i tot ha assegurat que no era partidari de la política del «no és no», frase feta anar per l'exsecretari general Pedro Sánchez durant el debat d'investidura de Mariano Rajoy. També, que «a mi em van venir a buscar», segons ha dit, i per tant es posiciona com el candidat oficialista i continuista respecte a l'anterior executiva encapçalada per l'alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros. Tot i que no ha desvetllat els noms de la seva executiva, sí que promet que serà àmplia i que escoltarà tota la demarcació.

 

Les dues candidatures, en cas d'aconseguir els 215 avals necessaris fins al 20 de gener, es veuran les cares en unes primàries. I, de cara al Congrés del proper 4 de febrer, les agrupacions locals tenen fins al 23 per triar els seus representants i fins al 25 es podran presentar esmenes a la ponència política i al reglament que regirà la federació els propers quatre anys. En aquest Congrés, on és previst que hi assisteixi Miquel Iceta, es votarà la ratificació del primer secretari elegit pels militants, s'elegiran als membres de la comissió executiva de la federació, al president del consell de federació i als representants dels socialistes de les comarques tarragonines al consell nacional del PSC. Finalment es votarà el reglament de la federació i la ponència política que aprovarà el Congrés.
Comentaris

envia el comentari