Relleu al grup d'Esquerra Republicana a la Diputació

Francesc Barbero, primer tinent d'alcalde de Flix, substitueix Joan Francesc Piqué, regidor de Marçà

El primer tinent d'alcalde de Flix, Francesc Barbero i Escrivà, és de d'avui nou integrant del Grup Polític d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació de Tarragona. Ha pres possessió en substitució de qui és regidor (i exalcalde) de Marçà Joan Francesc Piqué, qui ha estat diputat des del juny de 2015. Després dels resultats de les eleccions municipals de fa dos anys, en les que ERC va obenir set diputats, es va decidir treballar la representació territorial dels representants. Al Partit Judicial de Reus, al qual pertanyen els municipis de Marçà i Flix, la formació republicana va obtenir per primer cop dos escons i va decidir repartir el temps de mandat.


Barbero substituirà Joan Francesc Piqué en la seva tasca a la Diputació, de manera que seguirà treballant pels municipis de les comarques de Ribera d'Ebre i Priorat i formarà part dels següents òrgans en representació d'ERC: Consell Rector de l'Organisme Autonòm BASE i a les comissions informatives de Recursos Humans, Polítiques Actives d'Ocupació i Assumptes Generals; Hisenda i Economia; Comissió Especial de Comptes; Servei d'Assistència Municipal, i Actuacions Integrals al Territori.

 

Nascut a Flix el 1976, inicia l'activitat política com a regidor a Flix durant el mandat 2003-2007 amb les responsabilitats d'Hisenda i Governació en el que va ser el primer govern municipal amb alcaldia d'ERC al poble des de la Segona República. Després de quatre anys fora de la política municipal, per bé que militant activament com a Secretari d'Organització i Finances tant en la secció local com en la Federació Comarcal, a les eleccions municipals de 2011 tornarà a ocupar l’acta de regidor i exercirà la Tinença d’Alcaldia. Actualment és portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Flix on hi té les responsabilitats de la primera Tinença d'Alcaldia, i les regidories de Promoció Econòmica, Turisme, Agricultura, Patrimoni Històric i Participació Ciutadana. Va ser el candidat d’Esquerra Republicana per les eleccions europees de 2014.


El passat mandat i en l'actual ha estat el portaveu del grup comarcal d’Esquerra al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; ara bé, dimecres passat, 26 de juliol, va fer l'últim ple abans de deixar l'acta de conseller comarcal. Compagina la seva activitat política amb la col·laboració amb l'Associació La Cana, entitat per la Defensa del Patrimoni Històric i Cultural de Flix, de la qual n'és un dels membres fundadors, i amb el Club Escacs Flix, on va tenir la responsabilitat de president durant 11 anys. Soci també d'Òmnium i el Grup Natura Freixe, fa coincidir aquestes dues aficions (la cultura i la natura) amb la pràctica de l'excursionisme, especialment per les Terres de l'Ebre i les veïnes comarques del Priorat i Baix Camp.Comentaris

envia el comentari