L'Escola Torreforta ampliarà el seu pati amb uns terrenys d'INCASÒL

La decisió ha estat aprovada pel plenari d'aquest divendres
Escola Torreforta. | Josep M. Llauradó.

 

Dotze anys després, els terrenys situats entre l'Escola Torreforta i la plaça del Primer de Maig, en aquest barri de Tarragona, tindran finalment un ús. L'Ajuntament ha aprovat cedir l'ús de finques propietat d'INCASÒL per a l'ampliació del pati de l'escola. Precisament ara fa una setmana els veïns es queixaven que la situació encara no s'hagués resolt i que tot i instal·lar un transformador elèctric nou no s'hagués tret el vell.


El conseller d'Urbanisme Josep Maria Milà ha explicat que s'ha fet d'una cessió d'ús a l'Ajuntament de la part majoritària del terreny, que antigament va acollir habitatges de l'Obra Sindical del Hogar i que la Generalitat va traspassar a l'INCASÒL. Tot i així, hi ha una petita part, la que acull els dos transformadors, que segons el consistori és propietat d'Endesa —la companyia elèctrica no en té constància— i que tan bon punt s'aclareixin es farà la cessió a l'Ajuntament per tirar a terra unes restes d'un edifici així com el transformador vell.

 

La regidora de la CUP Laia Estrada ha recordat que l'Escola Torreforta «té moltíssimes mancances estructurals» i que el solar ara cedit «només acumulava brutícia». En aquest sentit ha agraït la tasca del conseller d'Educació Francesc Roca per tal d'avançar definitivament en aquest conflicte que s'allargava durant anys.

 

Els veïns, davant del transformador que reivindiquen que desaparegui, el passat 8 de juny. | Josep M. Llauradó

 
Comentaris

envia el comentari