L'Ajuntament de Tarragona dicta un decret per reduir la dimensió dels actes de la Diada

Reconeixen que inicialment volien obligar-los a fer-la fora del barri
Matí de la Diada Nacional a Tarragona 2016 | 16

 

L'Ajuntament de Tarragona, en un comunicat, ha anunciat que autoritza a l'Associació Espais de Debat i Acció —que va ser qui va demanar els permisos en nom de la Coordinadora Onze de Setembre— a celebrar parcialment les activitats que havien previst celebrar durant la Diada a la Part Alta, tal com estava previst. José Luis Martín (PP), alcalde accidental, ha signat un decret conforme aquesta decisió es fa oficial, malgrat que inicialment havien assenyalat que preferien esperar al 9 d'agost, quan estava planificada una reunió entre ambdues parts.


Tot i així, es desautoritzen inflables perquè els considera «inadequats», uns inflables que cada any omplien d'activitat per a la canalla la plaça del Fòrum i que ara el consistori vol retallar. Tampoc autoritzen un entarimat de la mida que havien demanat a la plaça de les Cols —serà més petit— i deneguen el permís per a fer actuacions musicals en directe i ho limiten a música de fons ambiental.

 

Segons relata l'Ajuntament, l'entitat va demanar el passat 16 de maig l'autorització d'ocupació que el 5 de juny el Servei de Mobilitat i Convivència va denegar «perquè algunes de les activitats proposades estan suspeses per acord del Consell Plenari del 23 de desembre de 2016 a l'àmbit de la Part Alta». Un altre dels factors que van portar a la negativa del consistori és que «l'assegurança que acreditaven estava caducada, a més a més els serveis tècnics també van considerar que la petició portava molt poca documentació annexa per valorar-ho». Davant la denegació, els afectats van presentar un recurs de reposició contra la resolució perquè es valorés de nou la proposta, al mateix temps que van presentar més documentació.

 

L'inflable dels Xiquets de Tarragona era una de les atraccions de la Diada a la Part Alta per a la canalla. | Xiquets de Tarragona

 
Comentaris

envia el comentari