La CUP denuncia que el pla urbanístic de la Budellera no té el vist-i-plau dels arqueòlegs

Portaran una moció al plenari

La CUP durà una proposta de protecció i estudi de la zona de la Budellera davant del desenvolupament urbanístic que s'ha proposat a l'Ajuntament de Tarragona. Aquesta vegada, la proposta política de la CUP s'encamina a valorar arqueològicament, ecològicament i paisatgística la zona de la Budellera. Aquest espai és ric en patrimoni històric, tal com indiquen el Catàleg de Béns del POUM i la Carta Arqueològica.


La portaveu cupaire, Laia Estrada, ha destacat que «insistim en el fet que som contràries a la urbanització de la Budellera, però ara que el pla comença de zero cal aprofitar per fer les coses millor, la qual cosa no és gaire difícil...». En aquest sentit, Estrada ha explicat que amb la moció insten el govern a «sol·licitar l'emissió d'informe d'impacte i integració paisatgística de la Subdirecció General de Planificació Territorial i Paisatge durant el procés de l'aprovació inicial del PPU-24».

 

L'arqueòloga Eva Miguel ha destacat que prèviament al desplegament del PPU-24 hi havia estudis que ja indicaven el valor patrimonial, històric i ecològic de la Budellera. Alhora, els anticapitalistes han volgut recordar que l'ICAC, la URV i l'Observatori del Paisatge han expressat la seva disconformitat amb el projecte urbanístic tal com està concebut fins a data d'avui.


En aquest sentit asseguren que l'arqueòleg municipal el 12 d'abril de 2016 ja va assenyalar que al Catàleg de Béns del POUM i a la Carta Arqueològica es recull la presència de la Vil·la romana de la Budellera. A tall d'exemple, Miguel ha parlat de la barraca de pedra seca del Marenostrum (catalogada com a BCIL) i de la Pedrera de la Savinosa (BCIN), sense oblidar les restes romanes.

 

Els cupaires han afirmat que «també cal valoritzar els camins, perquè són elements patrimonials que vehiculen el territori, el vertebren i l'expliquen. Aporten una informació cabdal per comprendre el funcionament i dinàmiques del territori». Amb aquesta iniciativa, la CUP proposa que es tinguin en compte, i es demani intervenció, de l'ICAC i de l'Observatori del Paisatge per estudiar i protegir la zona.Comentaris

envia el comentari