ERC i Ciutadans sospiten d'endollisme a la Fundació Tarragona Smart City

Reclamen comptes clars i transparents

El grup municipal d’ERC exigeix «transparència» a l’equip de govern sobre les tasques que està duent a terme la Fundació Smart City per tal de monitoritzar i impulsar el Pla Estratègic 2022. Segons la Memòria 2016 de la Fundació, que es pot consultar al seu web, un dels seus eixos de treball ha estat «monitoritzar i impulsar el pla estratègic 2022». La memòria però no aporta dades concretes sobre aquesta feina. Els republicans lamenten «l’escassetat d’informació pública i l’opacitat amb la resta de grups municipals» i insten el PSC a «donar informació exacta i veraç de la tasca de monitorització que s’ha dut a terme i del seu cost». Tot plegat, després de saber-se que qui l'està duent a terme és l'excap de gabinet —i imputat en el cas Inipro— Gustavo Cuadrado.


La mateixa memòria detalla que entre els objectius de la Fundació per al 2017 s’inclouen «la revisió del pla estratègic 2022 i el seguiment smart del pla». Recorden que al març del 2016 van presentar una moció per tal de reactivar el Pla Estratègic i fer-ne el seguiment adequat per convertir-lo en un instrument útil de planificació i gestió. La moció no va prosperar pels vots en contra de l’equip de govern. «El PSC i els seus socis hi voten en contra per després assegurar a la web que s’està tirant endavant però sense donar cap tipus d’informació ni a la ciutadania ni als grups de l’oposició. La seva manca de transparència es posa de nou de manifest», afirma el portaveu republicà Pau Ricomà.

 

Els republicans reclamen tenir accés a les dades resultants d’aquesta monitorització i que s’informi puntualment i públicament de l’evolució del pla estratègic. «La pàgina web del Pla Estratègic 2022 segueix sense actualitzar-se des de l’any 2011 i això ja ho vam denunciar fa un any. És lamentable», explica Ricomà qui recorda que per l’elaboració del pla es va mobilitzar una part important de la ciutadania. «La participació dels tarragonins ha estat clau en la seva redacció i tenen dret a tenir tota la informació de com evoluciona l’eina que ha de fixar l’horitzó estratègic de Tarragona», conclou Pau Ricomà.


Ciutadans vol informació urgent

El portaveu del grup municipal de C’s, Rubén Viñuales, ha declarat que «en cas de confirmar-se la retribució de l’excap de gabinet de l’Ajuntament de Tarragona, Gustavo Cuadrado, per part de la Fundació Tarragona 2017, finançada amb diners públics, esdevindria un escàndol majúscul d’endollisme». I ha afegit que «la falta de transparència i les actuacions opaques són més que evidents per part del govern municipal». A més, el portaveu tarragoní ha recordat a la portaveu del Govern Municipal, Begoña Floria, que el 12 de maig del 2016 ella mateixa va afirmar que Gustavo Cuadrado no percebia cap remuneració per la feina a la Fundació Tarragona Smart City i ha aclarit que «a l’organigrama de la Fundació figura com a Gerent a dedicació parcial des del gener del 2016 amb una remuneració de 28.000 euros bruts anuals percebuts a través de la seva societat». Tanmateix ha afegit que «alguna cosa no quadra i, per tant, algú està mentint; o bé l’organigrama de la Fundació TGN Smart City o la portaveu del govern municipal».

 

De la mateixa manera, Viñuales ha qualificat de «vergonyosa» l’actuació de l’equip de govern, per això ha denunciat que «es facin aquests nomenaments d’amagat i a esquenes del consell plenari i la ciutadania». Finalment, Rubén Viñuales ha recordat a l’alcalde Ballesteros que «un dels seus eslògans de campanya va ser ‘més transparència’» i l’ha instat a «complir-ho i no actuar com fins ara».Comentaris

envia el comentari