Les Barraques de Tarragona fan una campanya irònica contra el mosquit tigre

Els organitzadors l'han explicada amb la cara tapada aquest migdia
Imatge de la roda de premsa celebrada aquest dijous, a l'Espai Barraques. | Josep M. Llauradó

 

Un cop retirat el cartell original a instàncies de l'Ajuntament, les Barraques de Tarragona comencen aquest dijous 14 de setembre la seva dotzena edició en el marc de les festes de Santa Tecla. Ho han fet, però, amb una posada en escena diferent. Aquest migdia havien convocat una roda de premsa de presentació dels actes, però han aparegut amb la cara tapada i s'han limitat a lliurar un comunicat. En resum: donada la censura sobre la imatge gràfica triada per la Coordinadora, han decidit que la decoració d'enguany giri al voltant del rebuig als «abusos del mosquit tigre». La campanya pretén ser irònica partint del lema original —«prou abusos de la Guàrdia Urbana»— i tractant una temàtica que afecta a bona part dels tarragonins.


D'aquesta manera, els representants d'Arran, Cau de Llunes, el Casal Popular Sageta de Foc, la CUP, Endavant (OSAN), SEPC i Tornavís Teatre, els col·lectius que participen enguany del projecte, han denunciat que se'ls ha expulsat del llibret de les festes en el seu format físic tot i retirar el cartell i, per tant, consideren necessari difondre al màxim les activitats que duran a terme aquests dies. L'Espai Barraques, al passeig de les Palmeres, acollirà activitats lúdiques per a la canalla, fira d'entitats perquè els moviments socials de la ciutat i de tot el Camp de Tarragona puguin explicar el seu activisme, i concerts amb grups de música d'arreu dels Països Catalans i de tota mena d'estils musicals, des del punk-rock fins al reggeaton, passant pel metall, l'ska-reggae o el rap.


La decoració triada, que gira al voltant del mosquit tigre, posa sobre la taula que «Tarragona és una bassa d'oli on és extremadament complicat trobar temàtiques per a reivindicar que afectin la majoria de la població, ja que l'actual equip tripartit que governa la ciutat, seguint la meravellosa estela dels anteriors governs, treballa de manera abnegada i responsable per al conjunt de la ciutat, tots els barris presenten la imatge més neta i polida que hom podria somiar, la coordinadora Barraques Tarragona ha decidit posar l'accent en l'única problemàtica que afecta el conjunt de tarragonines i tarragonins: els terribles abusos del mosquit tigre (Aedes albopictus)».


Una de les caretes utilitzades pels organitzadors de les Barraques, denunciant la manca de llibertat d'expressió. | Josep M. Llauradó

 

Segons la Coordinadora, «ja fa anys que la ciutadania expressa les seves queixes davant el que consideren que són picades abusives per part de les femelles d'aquesta espècie de dípter pertanyent a la família dels culícids, i originària del sud-est asiàtic. La Coordinadora Barraques Tarragona volem deixar clar que no tenim res en contra les femelles de cap espècie, ans al contrari, som radicalment feministes, i sempre defensarem la màxima “casa nostra és casa vostra”, però la situació ha esdevevingut insostenible, ja que alguns d'aquests éssers (no voldríem generalitzar) actuen de manera totalment desproporcionada, ocasionant lesions significatives en la ciutadania. Segons hem tingut coneixement, la situació esdevé especialment problemàtica a partir del vespre, sobretot a la nit i de matinada, però en cap cas voldríem generar una alarma social. Pensem que la solidaritat sempre és la millor eina davant qualsevol agressió, i com sempre hem dit si ens piquen a una, ens piquen a totes».Comentaris

envia el comentari