Tarragona es prepara per tornar a superar el miler de donants de sang

Serà al Teatre Tarragona el dissabte 16 de setembre, de 9 a 21 hores, coincidint amb la Festa Major de la ciutat

Aquest dissabte 16 de setembre Tarragona viurà una nova edició de la Marató de Donants de Sang, que un any més coincideix amb la celebració de les Festes de Santa Tecla, la Festa Major de la ciutat. El Teatre Tarragona (Rambla Nova, 11) serà l’escenari d’aquesta activitat especial, que se celebrarà de 9 a 21 hores. Enguany serà el tretzè any que se celebra aquest acte solidari. En aquesta ocasió, la icona escollida per vincular la Marató amb la ciutat ha estat la Cucafera tarragonina, l’animal de la fauna màgica del Seguici Popular de la ciutat. Així, el cartell de La Marató llueix una CucaFera amb una tireta perquè acaba de donar sang i que exclama: «Sóc donant, ho porto a la closca». 


La Marató de Tarragona busca cada any assolir un nou rècord de participació  i sobrepassar de llarg els mil donants. En aquests moments és una de les  campanyes de donació referents a Europa en una sola jornada. No hi ha cap altra ciutat que aconsegueixi més de mil donacions en un sol dia i un sol lloc.  

 

Donació de sang i de plasma, però amb reserva
Enguany la novetat és que es podrà donar plasma, encara que s’haurà de fer amb reserva prèvia a plasma@bst.cat. En principi, tothom qui pot donar sang, pot donar plasma, però com que es tracta d’una donació una mica més llarga (uns 45 minuts), és necessari programar-ho.
Comentaris

envia el comentari