L'avinguda Carles Buïgas es converteix en una zona per a vianants

Les obres són a punt de finalitzar i només manca la col·locació de llums i banderoles

 

L'avinguda Carles Buïgas de Salou ja és una zona per vianants. En les obres per adaptar una de les principals vies del municipi a les persones s'han pintat cercles grocs en un dels dos carrils i col·locat els 400 bidons que serviran com a elements de senyalització per evitar la circulació i l'aparcament de vehicles. Aquestes reformes estan pràcticament acabades i només queda col·locar l'enllumenat i les banderoles, unes tasques que està previst que s'enllesteixin la setmana vinent. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que els canvis pretenen esdevenir una recuperació d'espais dedicats als vehicles per tal de prioritzar les persones i així guanyar qualitat de vida a la ciutat. «Volem que en aquesta zona, que és una de les més transitades de Salou, els vianants gaudeixin de l'espai, hi hagi menys sorolls i es dinamitzi el comerç», ha explicat. Granados també ha apuntat que amb aquestes obres també s'introdueix una filosofia nova al municipi, basada a incrementar progressivament la creació d'espais públics per a les persones.


El consistori ha assegurat que el balanç és positiu i que els veïns i comerciants ho consideren una «bona acció». Tot i així són conscients que les obres també han generat moltes crítiques, especialment pel que fa al trànsit i als llocs d'aparcament. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que la circulació pel carrer Barbastre, per on es desvien els cotxes després de convertir Carles Buïgas en zona per als vianants, està descongestionada i la situació normalitzada. A més, des de l'Ajuntament, creuen que no només servirà perquè no hi hagi trànsit en aquesta via, sinó que també hi guanyarà el passeig Jaume I i el passeig Miramar perquè els vehicles que es dirigeixin a Cambrils es desviaran pels vials. Ara caldrà esperar a veure si funciona durant la temporada d'estiu i en cas afirmatiu el carrer es convertiria en una zona de vianants tot l'any.

 

L'alcalde Pere Granados i els arquitectes impulsors del projecte a l'avinguda Carles Buïgas. | Carlota Vendrell.

El projecte ha estat impulsat pels grups de recerca (Rum)Lab de la Universitat Rovira i Virgili i Habitar de la Universitat Politècnica de Catalunya. Inés de Rivera, una de les arquitectes que forma part del grup de la URV, ha exposat que aquestes millores en el tram des de la rotonda del carrer Murillo fins al carrer Saragossa és el pas final d'un estudi que s'ha allargat durant tres anys. EL seu objectiu era millorar la qualitat de vida dels veïns i visitants en l'àmbit Carles Buïgas, que inclou l'avinguda i els carrers adjacents, i amb aquesta prova pilot es pretén una adaptació de l'espai per tal de revertir en la qualitat del comerç i millorar el barri.

 

Les obres s'acabaran un mes després del seu inici i, a més d'evitar la circulació dels cotxes, també inclouen objectes per adaptar encara més la zona als vianants com són els llums, els para-sols o els bidons en forma de taules en part de l'espai públic, com és el parc de la ciutat o para-sols. Pel que fa als veïns i altres serveis com són la recollida de les escombraries o emergències, es mantindrà un carril de circulació. El trànsit quedarà prohibit en aquests 500 metres i es desviarà a altres vies menys transitades, en aquest cas el carrer Barbastre, per on circularan els autobusos, el trenet i la resta de vehicles particulars.

 

L'avinguda Carles Buïgas ja té un tram exclusivament per a vianants. | Carlota Vendrell.


Comentaris
aplaus
Un "aplaus" ben fort. "Volem que aquesta zona, de les més transitades". Bravo, ara a donar el tomb per passar d'un extrem a l'altre.
0

envia el comentari