La CUP de Tarragona vol que l'Església pagui IBI

Creuen que solucionaria les mancances econòmiques que té el consistori pel que fa a la recaptació

La CUP defensarà una moció el proper consell plenari per tal que l'Ajuntament de Tarragona sol·liciti a l'Estat la derogació de l'acord de 3 de gener de 1979, entre l'Estat espanyol i l'Estat del Vaticà sobre afers econòmics, pel qual es permeten les exempcions de pagament de l'IBI a l'Església catòlica. També volen que s'elabori, per part del consistori, un cens de béns immobles registrats a nom de confessions religioses, per tal d'actualitzar el Padró de Béns Immobles.


La formació anticapitalista és conscient que no serà la primera vegada que el saló de plens acollirà aquest debat, i que la proposta mai no ha aconseguit prosperar, però confia que l'actual situació econòmica juntament amb alguns fets concrets ajudin a proporcionar el recolzament necessari perquè s'aprovi la moció.

 

La CUP assegura que no es tracta d'una moció contra les creences religioses de ningú, sinó «contra els privilegis de l'Església catòlica en detriment del bé comú». La regidora de la formació independentista Laia Estrada afirma que «les declaracions de l'alcalde Ballesteros sobre la necessitat de construir nous habitatges a la Budellera per aconseguir recaptar més IBI, serveixen perfectament per a donar suport a aquesta moció».


Al mateix temps, Estrada també remarca que l'Estat espanyol «està trencant clarament el principi d'aconfessionalitat de l'Estat i l'administració pública, i a més ho fa afavorint una institució els representants de la qual han estat notícia per fer declaracions masclistes i homòfobes».

 

A banda de l'exempció del pagament d'aquest impost, el conseller de la CUP Jordi Martí Font afegeix «amb els diners de tots i totes, es destinen anualment centenars de milions d'euros a pagar el professorat de religió, així com el que perceben les escoles religioses en concepte de concerts i acords diversos, això també és un privilegi amb el qual volem acabar».

 

El cupaire Martí Font també afirma que la CUP defensa un sistema fiscal progressiu i redistributiu «que generi els recursos suficients per a prestar i sostenir els serveis públics fonamentals, però no és el sistema que tenim. Prescindir dels recursos que provindrien de l'Església encara perjudica més a qui menys té».Comentaris
Tarraconense
Cada vez me sorprende más este partido... Necesitan recaudar mucho dinero para implantar la renta mínima para todos... Voy a dejar de trabajar que ganaré más.
2
Tarraconense
Si se quitan las ayudas a los colegios concertados como quiere ese partido político, ¿ van a crear nuevos colegios con educación de calidad? Porque la mayoría que ca a los coches concertados no podría permitírselo sino y tendría que ir a los colegios públicos en los que faltan plazas...
1
rafa
pues claro que tienen que pagar el IBI , esos privilegios son franquistas ya es hora de actualizar esas normas , lo que faltava , no sé como todavía hay gente que no entiende estas cosas , que es mejor dejar hacer a la iglesia y los curas lo que quieran? Imaginemos que haría la Iglesia en los colegios sin controles
1
Marc
Rafa, m'imagino que també estaras d'acord en treure-li l'IBI als sindicats, partits politics i a tots aquests chupadores del bote, no? Ells també tenen excepció de l'IBI i al damunt els partits politics quan manen fan lo que volen amb els nostres diners! menys cercar el bé comú.
1
a Marc
molt be si si , es lo mateix la esglesia que els sindicats .....fan lo mateix si si , molt inteligent
0

envia el comentari