Alejandro Blanco creu que els Jocs de Tarragona seran «difícilment millorables»

El president del Comitè Olímpic Espanyol opta a la reelecció
Josep Fèlix Ballesteros, somrient i abraçant-se amb Alejandro Blanco, en una imatge d'arxiu. | Josep M. Llauradó

 

Segons publica l'agència EFE, els Jocs Mediterranis que Tarragona acollirà el 2018 seran «un referent difícilment millorable», en paraules d'Alejandro Blanco, que serà reelegit com a president del Comitè Olímpic Espanyol (COE) per a un quart mandat consecutiu el proper dia 31 de maig. «Igual que Almeria 2005 va ser un referent, després de Tarragona 2018 hi haurà un altre referent difícilment millorable. La minivilla olímpica i la solució d'allotjar als esportistes en hotels de quatre i cinc estrelles serà un camí a seguir en el futur. Estic convençudíssim que Tarragona seran els millors Jocs», ha dit.


Blanco ha assegurat que l'organització de l'esdeveniment «ha fet un salt importantíssim», després del conveni signat pel Govern amb l'ajuntament de la ciutat, que garanteix una aportació de quinze milions d'euros. «Després de la visita de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, l'impuls que li ha donat el Govern era el que faltava per fer uns Jocs inoblidables», ha afegit Blanco.

 

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va anunciar el 7 de novembre passat l'ajornament de la cita, que tindrà lloc entre el 22 de juny i l'1 de juliol de l'any que ve, i el passat 25 d'abril va signar al costat de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, el conveni de col·laboració de l'Executiu amb els mateixos. Mitjançant aquest document el Govern aportarà 10,5 milions per a assegurar la viabilitat financera de la celebració de l'esdeveniment esportiu, xifra que s'uneix als 2,5 milions que el Govern ja ha abonat a la cita esportiva i als 2 milions que vindran procedents de Loteries i Apostes. Santamaría va animar llavors a les empreses a seguir col·laborant amb els Jocs ja que van ser declarats esdeveniment excepcional d'interès públic, amb els avantatges fiscals que això comporta fins al 31 de desembre de 2018.
Comentaris

envia el comentari