El Congrés tomba el decret llei de reforma de l'estiba

Els treballadors del Port de Tarragona eren uns dels afectats
Estibadors del Port de Tarragona | Josep M. Llauradó

 

El reial decret llei del govern espanyol per reformar el sector de l'estiba portuària ha estat rebutjat aquest dijous pel ple del Congrés, amb què es converteix en el tercer de la democràcia que no aconsegueix superar la preceptiva convalidació a la cambra baixa. El decret llei ha estat derrocat atès que ha rebut 175 vots en contra, els de PSOE, Units Podems, Esquerra (ERC), l'antiga Convergència (PDECat), Compromís, EH Bildu, Coalició Canària (CC) i Nova Canàries, davant els 142 vots a favor que han sumat el PP, els seus socis electorals d'UPN i Fòrum Astúries, i el PNB.


Per la seva banda, Ciutadans ha optat per l'abstenció (32 vots més, un error del PSOE). El text legal, en vigor des de la publicació al BOE i que ara queda anul·lat, tenia com a objectiu liberalitzar el sector de l'estiba, el dels treballadors que s'encarreguen de carregar i descarregar els vaixells als ports, amb la finalitat que compleixi amb la normativa europea a què actualment contravé i poder evitar que el Tribunal de Justícia de la UE imposi per aquest motiu una sanció a Espanya.

 

No obstant això, el decret llei, aprovat pel Consell de Ministres el passat 24 de febrer, ha arribat en el seu debat al Congrés sense que s'aconseguís un acord en l'àmbit laboral de la reforma amb la patronal i els sindicats del gremi. Atès que gran part dels grups parlamentaris han vinculat el seu suport a la reforma al fet que tingués el suport del consens del sector, el text legal finalment ha rebut més vots en contra que a favor i, per tant, no ha superat el preceptiu procés de la convalidació al Congrés.
Comentaris

envia el comentari