El tancament de la presó Model comportarà més recursos per a Mas d'Enric

El centre del Catllar acollirà 449 nous interns i 160 treballadors més

La presó Model de Barcelona tancarà abans d'aquest estiu, segons ha confirmat aquest dilluns el Departament de Justícia. Està previst que la presó més antiga de Catalunya deixi d'ingressar nous reclusos d'aquí a 15 dies i que l'últim pres en surti el mes de juny. A partir del 7 de març, la presó Brians 1, situada a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), es convertirà en el centre de preventius de Barcelona, mentre que el centre penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar, acollirà 450 nous interns i obrirà quatre mòduls pendents d'estrenar. Amb aquest tancament, la mitjana d'ocupació dels centres penitenciaris passarà del 67,4% al 72,9%, i la Generalitat disposarà de 2.656 places lliures.


Mas d'Enric es va inaugurar ara fa 15 mesos i l'equipament està infrautilitzat. Disposa de 618 cel·les i d'una capacitat total de 1.022 reclusos. Ara, a la presó hi ha 379 interns, el 37,1% de la seva ocupació. D'un total de 9 mòduls, fins ara només se n'han obert 5 i els altres 4 estan pendents d'estrenar.

 

Justícia preveu que, entre abril i setembre, mentre l'operació de buidatge de la Model està en marxa, Mas d'Enric obri progressivament els 4 mòduls ara tancats. Els ocuparan 449 interns procedents fonamentalment de Ponent i Brians 1. La presó del Catllar reforçarà la plantilla amb 160 treballadors provinents de diversos centres. Justícia garanteix que, amb aquests moviments, 210 persones privades de llibertat estiguin internes més a prop de casa seva. Amb aquest calendari, les instal·lacions arribaran al nivell òptim de funcionament el mes de setembre, amb una població penitenciària estabilitzada a l'entorn de 800 reclusos.


Abans de l'arribada dels reclusos procedents d'altres centres, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) posarà en marxa una depuradora d'aigües residuals que prestarà servei tant a Mas d'Enric com al municipi del Catllar. La nova depuradora farà possible que el centre es posi al nivell òptim de funcionament.Comentaris

envia el comentari