La Sala Trono escalfa motors per representar la seva «darrera» obra

Oriol Grau i Pau Ferran estrenen aquesta setmana 'Això és tot!'

 

«Sala» i «Trono» ja estan llestes per acollir els últims visitants al teatre de la Part Alta de Tarragona. Aquest dijous 12 de gener estrenaran una obra —Això és tot!— que ja han presentat parcialment aquest dimarts davant la premsa i que inclou un diàleg entre dos personatges, un més conservador i l'altre més progressista, sobre la mateixa Sala Trono. Mentrestant, els impulsors segueixen buscant nou local a la ciutat, i en tenen pendents per veure tres: a la Rambla Vella, a l'avinguda Catalunya i al Serrallo —el teatre del Pòsit—, tots tres sorgits arran de la notícia del tancament.


La representació ha comptat amb la feina del dramaturg i director Israel Solà, mentre que Oriol Grau encarna «Sala», el personatge pragmàtic, i Pau Ferran «Trono», el personatge caòtic i arrauxat. Es tracta, en realitat, de la baralla interna que van haver de lidiar els mateixos membres del col·lectiu teatral per prendre la decisió final de marxar. El públic que decideixi anar-hi —en principi, de dijous a diumenge fins al 29 de gener, tot i que si hi ha afluència es podria prorrogar— podrà descobrir les intimitats dels actors i de la companyia, a través dels sentiments que causa aquesta pèrdua.

 

I és que fins i tot els actors arriben a animar els tarragonins a sortir a manifestar-se per la pèrdua d'un espai cultural, de fet així comença l'obra, amb un Oriol Grau que crida al públic a fer-hi una tancada. Però la decisió ja està presa i saben quin és el grau d'implicació dels tarragonins. Seran cinc funcions per setmana —dijous i divendres a les 20:30 hores, dissabte a les 18:30 i a les 20:30 hores, i diumenge a les 18:30 hores—, a un preu general —a banda dels descomptes— de setze euros. Prometen «tocar la fibra» a partir d'una «ambivalència d'emocions» que no deixarà de ser un «cant a aquest espai». Això sí, entenent l'espai com una època ja cremada.


Assajos i noves produccions

Mentre no troben nou espai, l'horitzó d'ocupar part de la programació del Teatre Metropol segueix vigent —tot i que encara no hi ha hagut contactes amb l'Ajuntament en aquest sentit—, així com la recerca de locals de més de 250 metres quadrats que puguin acollir un centenar d'espectadors. Un cop finalitzin les representacions d'Això és tot!, el local servirà només per als assajos quotidians de la companyia, ja que segueixen fent i representant velles i noves produccions. A partir de l'abril, de fet, es podrà veure la nova: Tres aniversaris. Es tracta d'una gran producció que no hi cap a la Sala Trono i que per tant necessitarà representar-se al Teatre Metropol. Altres ciutats per on passarà serà Reus, Valls i Barcelona, aquesta darrera on s'hi estarà sis setmanes.Comentaris

envia el comentari