L'oposició de Salou reclama una comissió d'investigació pel cas del xalet Villa Enriqueta

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’anul·lar la llicència del restaurant va comportar la petició d'una indemnització de 6,7 milions
L'oposició de l'Ajuntament de Salou ha celebrat una roda de premsa per anunciar la sol·licitud d'una comissió d'investigació. | TarragonaDiari.cat

 

Els grups municipals que integren l’oposició a l’Ajuntament de Salou —Cs, PP, ERC i Guanyem— han sol·licitat la convocatòria d'un ple extraordinari per demanar la creació d’«una comissió d'investigació que depuri responsabilitats polítiques pel cas del xalet Villa Enriqueta», després de la reclamació d’una indemnització de 6,7 milions d'euros efectuada per la Societat Limitada Turispatrimonial arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’anul·lar la llicència provisional de restaurant atorgada al xalet per presumptes irregularitats en la seva concessió. La sentència, que es va emetre el maig del 2016, va concloure que el consistori va atorgar una llicència d’obres per restaurant basant-se en un informe tècnic que va interpretar de manera flexible la normativa del catàleg del POUM, mentre que el jutge ho interpretava de forma més restrictiva basant-se en un peritatge processal.


En una roda de premsa celebrada aquest dimecres, la portaveu de C’s a Salou, M. Reyes Pino, ha explicat que el seu partit va sol·licitar fa mesos tots els expedients relacionats amb el cas del xalet Villa Enriqueta i que després del termini de deu mesos per modificar les irregularitats arquitectòniques per part del propietari i la sol·licitud d’indemnització, s’han vist obligats a demanar explicacions juntament amb la resta de l’oposició. «El magistrat enumera en les sentències un ampli llistat de reformes amb clars errors: el clos exterior i part de les balconades, la modificació de forjats interiors i parets de càrrega, l'ascensor de servei i els accessos i l'ús de la planta soterrani, entre d'altres», ha explicat Pino i ha criticat la llibertat amb què es va interpretar el POUM quan generalment es tracta d’un procés complicat i amb molt de control.


Per la seva banda, el portaveu municipal d'Esquerra Republicana, Alexandre Boquet, ha defensat la necessitat d'una comissió d'investigació per «sol·licitar les responsabilitats polítiques pertinents davant les diferents sentències judicials contra l'Ajuntament de Salou». Boquet considera «intolerable» que un pla parcial elaborat pel mateix consistori suposi una reclamació judicial milionària. En aquest sentit, ha apuntat que «els recursos econòmics destinats a sanar els nyaps de l'equip de govern repercuteixen en el ciutadà amb manques en equipaments, serveis i infraestructures». També ha lamentat que «aquestes decisions polítiques afectin la imatge de Salou i creïn entre els ciutadans un sentiment de confusió i desconfiança envers el govern local». Finalment, el portaveu del Partit Popular a Salou, Mario García, ha titllat d’«escandalós» el cas del xalet de Villa Enriqueta i ha sentenciant que, davant d’aquesta possible indemnització de prop de 7 milions d’euros, «els salouencs mereixen saber tota la veritat i els polítics responsables assumir els seus errors i responsabilitats».

 

Imatge exterior del xalet Villa Enriqueta de Salou. | TarragonaDiari.cat


Comentaris

envia el comentari