La plaça de la Font perd una de les seves últimes botigues en favor de les terrasses

Al mes de juny, Calçats Ollé es trasllada al Cós del Bou
Rai Ollé, envoltada de capses de calçat al local que encara ocupa a la plaça de la Font. | Josep M. Llauradó

 

La plaça de la Font de Tarragona veurà desaparèixer una de les seves darreres botigues. Aquest espai cèntric que anteriorment s'havia caracteritzat pels seus establiments comercials s'ha convertit progressivament en una zona d'oci i restauració, amb tot de terrasses que fins i tot tapen la vista de Calçats Ollé, l'últim comerç com a tal que sobreviu. Rai Ollé, mestressa del negoci, assegura que al juny es traslladen producte de l'increment del lloguer per part de la propietat, aproximadament el doble dels sis-cents euros que paga actualment.


«Una sabateria no gira tant com un bar», explica Ollé, que va heredar la botiga dels seus pares i que, aquests, alhora, van substituir un altre negoci de calçats, Calçats Bigorra, ara ja fa 43 anys. En total, 71 anys de venda de sabates, especialment espardenyes però també calçat per a l'hospital o per les colles de cultura popular. «Tot va començar a canviar quan van fer l'aparcament, abans hi passaven cotxes però els que van tenir vista van començar a posar terrasses», recorda. Un petit comerç de proximitat que no se n'anirà, però, de la Part Alta: finalment ha trobat un lloguer del mateix preu que pagava fins ara al número 5 del Cós de Bou. En aquest cas, el barri no perdrà un dels seus comerços més emblemàtics, però la progressiva pèrdua de petit comerç a la zona ja és tema de conversa entre els veïns. «No és fàcil viure amb el que hi ha al barri», afirma Rai Ollé.

 

La moratòria de nous establiments de restauració ha aturat l'onada de bars i restaurants, però a això se li suma una de nova: la dels apartaments turístics. De fet, aquest podria ser el nou ús que se li doni a l'edifici, un fet que Ollé no pot confirmar però sí assegura haver sentit veus a tot el barri d'empreses del sector. Els turistes també es veuran perjudicats pel tancament d'aquest comerç, i és que la seva proximitat amb hotels i restaurants feia que alguns d'ells optessin per comprar-hi espardenyes. Ollé, però, espera mantenir la seva clientela fixa ja que no marxa gaire lluny.

 

Rai Ollé, al local que encara ocupa a la plaça de la Font. | Josep M. Llauradó

 


Calçats Ollé és una de les últimes botigues que queda a la plaça de la Font. | Josep M. Llauradó

 

La nova ubicació de la sabateria serà al número 5 del carrer del Cós del Bou. | Josep M. Llauradó

 Comentaris
Àngel
L'últim? I la peixateria? I la joieria?
0
Montse
Y la pelu!!!!!!
0

envia el comentari