Els productors i la junta de la Cooperativa de la Canonja no es posen d'acord per pagar el deute

El pla que es pretén aprovar diu que un percentatge de cada quilo d'oliva que els socis lliurin a la Unió de Cooperatives servirà per pagar-lo durant anys
La junta de la Cooperativa Agrícola de la Canonja, en una assemblea informativa amb afectats i productors, el passat mes de març. | Josep M. Llauradó

 

Segueix l'embolic de la Cooperativa de la Canonja després que el passat mes de març es fes públic que no podien tornar tots els diners dels dipòsits. Aquest dimecres al vespre —en una reunió que va durar més de dues hores— es van reunir els productors de la secció agrícola, a qui la junta havia de convèncier per aplicar un pla per tal que amb part de les collites es pogués pagar el 20% dels estalvis als socis impositors. Tot i que el seu president, Josep Maria Veciana, en declaracions a TarragonaDiari.cat nega que hi hagi cap problema a l'hora d'arribar a un acord, el cert és que finalment van quedar en què a finals de mes tornaran a trobar-se, mentre duren les negociacions i la facilitació de més informació.


De fet, aquest era un dels dubtes principals plantejats des d'un principi: per què els productors agrícoles del municipi haurien de seguir duent les seves collites a la Cooperativa de la Canonja si ho podien fer en d'altres pobles propers. Es tracta sobretot de l'oliva —per a la producció de la qual la Cooperativa s'ha quedat sense molí— i es descomptaria un percentatge de cada quilo que els socis lliurin a la Unió de Cooperatives, mica en mica, en una operació que podria allargar-se durant anys.

 

Els productors, però, són una part més de la solució al forat econòmic —encara no detallat ni tan sols als seus socis, però que ronda els tres milions d'euros— amb què compta aquesta cooperativa. L'Ajuntament de la Canonja va aprovar recentment comprar el patrimoni de l'entitat per més d'un milió d'euros, mentre que s'està a l'espera d'altres ingressos provinents d'actius financers.
Comentaris

envia el comentari