Els empresaris tarragonins s'alineen amb els promotors del pla urbanístic de la Budellera

Creuen que la zona de Llevant és una zona de creixement natural per a la ciutat

Després de reunir-se amb la Junta de Compensació del PPU 24 Tarragona-La Budellera per conèixer tots els detalls legals, urbanístics, empresarials i socials, la Confederació Empresarial CEPTA considera que «cal valorar positivament aquest projecte, donada la seva gran capacitat de creació de llocs de treball en virtut del creixement de la trama urbana a través d’un projecte urbanístic cohesionador i de futur».


La confederació empresarial creu que aquest pla «suposa dotar a Tarragona dels actius necessaris per a aconseguir que, en els pròxims 25 anys, existeixi una oferta d’habitatges de mercat i socials. A més, aquesta planificació preveu el desenvolupament de negocis, activitats comercials i equipaments que cohesionaran el creixement urbà de manera ordenada». La nova zona de Llevant unirà diversos usos —comercial, cultural, ensenyament i serveis— i l’objectiu del pla «no és només posar les bases d’una zona residencial, sinó afavorir la creació de nous negocis, empreses que impulsaran l’impuls definitiu de Tarragona en una de les zones amb més potencial de creixement natural de la ciutat i que, en definitiva, contribuiran a consolidar la seva cohesió», asseguren en un comunicat.

 

En aquest sentit, el POUM es planteja com el pla d’empresa a 25 anys de la ciutat, un plantejament urbanístic que, en el cas de Tarragona, es va aprovar inicialment l’any 2013 després de molts anys de revisions i sense disposar de cap document de futur que apuntés cap a on havia de dirigir-se l’ordenació urbana d’una ciutat cabdal per l’economia de Catalunya com és Tarragona. «És evident que els detalls del POUM vigent poden discutir-se, però no es pot deixar de banda el document que, ara com ara, delimita amb precisió i legalment el disseny present i futur de la ciutat», afirmen.


«No podem girar l’esquena al creixement natural de Llevant i menystenir un projecte que aporta  solucions i beneficis socials i econòmics», puntualitza el president de CEPTA, Antoni Belmonte, que apunta que el projecte suposa «la vertebració i cohesió de Tarragona amb Llevant dins de la planificació estricta del POUM i de les característiques aprovades en el PPU 24».Comentaris

envia el comentari