El congrés «Edumindup!» aconsegueix reunir centenars de docents de l'Estat a Tarragona

L'esdeveniment, que s'acaba aquest diumenge, podria repetir-se donat el seu èxit de convocatòria
Imatge del congrés 'Edumindup!'. | Josep M. Llauradó

El congrés sobre l'ús de la neurociència a les aules, «Edumindup!», ha encarat aquest divendres la seva primera jornada de conferències després que ahir dijous s'inaugurés de manera oficial. Gairebé sis-cents docents provinents de tot tipus de sectors i d'arreu de l'Estat —fins i tot d'altres països com Hondures, Estats Units o Andorra— estan debatent aquests dies al voltant de la millora del procés educatiu. Impulsat pel Col·legi Sant Pau, aquesta trobada ha estat valorada de manera «molt positiva» pel seu director, Pablo Muñoz, que ha destacat que aquest és el primer que es fa a l'Estat després d'un que es va celebrar a Madrid.


La doctora Begoña Iborra ha intervingut aquest matí per tractar la seva àrea, la neurodidàctica, i ha parlat de com qüestions com el descans o l'estat emocional influeixen en l'atenció a l'aula i en l'aprenentatge. En aquest sentit, Iborra ha destacat que «la família ha de ser conscient de la importància del descans» i ha emplaçat els pares a controlar l'ús de noves tecnologies fora de l'horari diürn.

 

Per la seva banda, Muñoz assegura que millorar la tasca docent «només depèn del docent» independentment de la tipologia de centre. El col·legi Sant Pau celebra enguany el seu 50è aniversari i ha aconseguit el suport de nombroses institucions, fundacions i centres per celebrar aquest esdeveniment.

 

 
Comentaris

envia el comentari