Vila-seca recupera la revetlla de Sant Joan

La normativa i el creixement del municipi van acabar amb la tradició durant els darrers anys
Vila-seca encendrà la seva foguera per Sant Joan. | TarragonaDiari.cat

 

Vila-seca recuperarà el pròxim 23 de juny la revetlla de Sant Joan al municipi. Els canvis normatius i el creixement del nucli urbà van provocar que aquesta festa es perdés durant els darrers anys, però ara un grup d'entitats s'han organitzat per recuperar la tradició. A partir de les vuit del vespre, a la plaça d'Estudi, arribarà la Flama del Canigó, recollida a Reus per l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina de Vila-seca i portada en torxes per part dels representants de totes les entitats organitzadores. La seva arribada anirà acompanyada d'un manifest conjunt i posteriorment s'encendrà una foguera.


L'acte comptarà amb diverses activitats, com són el taller de fanalets, sardana popular, encesa dels Diables i tast de coca de Sant Joan amb cava. La programació preveu també una xerrada sobre les tradicions de foc, organitzada pel Centre d'Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras, que tindrà lloc el dijous 22 de juny i que anirà a càrrec de Salvador Palomar, membre de l'entitat cultural Carrutxa. En aquest enllaç podeu consultar els horaris i els detalls de la programació

 

La proposta pretén recuperar una festa històrica dels Països Catalans que s'havia perdut al poble i les entitats organitzadores confien que la participació ciutadana sigui el motor per seguir treballant conjuntament per enriquir la cultura popular del municipi. La revetlla de Sant Joan a Vil·la-seca està impulsada per l'Esbart Dansaire Ramon d'Olzina, el Ball de Diables de Vila-seca, la Colla Castellera dels Xiquets de Vila-seca, l'Esplai Esclop, el Centre d'Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras, Òmnium Cultural, el Casal Popular el Rebotim, l'ANC Vila-seca i l'Ajuntament de Vila-seca.
Comentaris
Asensio
Yo cuando veo tanto político metiendo las zarpas en fiestas populares me da asco.
0

envia el comentari