Els Amics del Teatre de Vila-seca estrenen nova temporada amb un tribut a l'actor Pepe Rubianes

La programació dels Amics del Teatre inclou quatre espectacles més, amb una clara predominança de la comèdia
Imatge de 'D'una casa de l'est' | TarragonaDiari.cat
 

La nova temporada dels Amics del Teatre de Vila-seca s'encetará el dissabte 4 de març a les 22 h amb 'Lo mejor de Pepe Rubianes', un homenatge al mític còmic que reuneix alguns dels passatges més emblemàtics dels seus espectacles. Entre d’altres hi ha fragments de 'Pay, pay', 'Scumm' i 'Rubianes, solamente', l’obra amb què va aconseguir omplir el Club Capitol durant deu anys. Aquest espectacle ha estat promogut per Pep Coll, qui va ser manager de Rubianes durant bona part de la seva carrera. L’actor Ferran Terraza és qui ha assumit el repte de posar veu de nou a les paraules de Rubianes. 

 

A més d'aquesta representació i tribut a Rubianes, que té com a objectiu mantenir el llegat hiperbòlic i delirant d'aquest gran còmic, durant la nova temporada dels Amics del Teatre, també tindran lloc els clàssics de la comèdia, relats eròtics o el nou espectacle de La Tramoia.

 

 


El 2 d'abril, La Teca de Cambrils portarà 'Arsènic i puntes de coixí' a l'escenari del Centru. Aquesta representació, que va ser escrita per Joseph Kesselring el 1939, és una obra coral, en què les protagonistes centrals són dues velletes, aparentment encantadores, que tenen una manera molt especial d'entendre la caritat humana. Un germà grillat, un nebot atabalat i enamorat, una nòvia a punt d'engegar-ho tot a rodar i un criminal fugitiu causen un vodevil monumental que no deixa treva a l'espectador. Amb aquesta obra, La Teca de Cambrils celebra els 50 anys als escenaris.

 

El 30 d'abril arriba el darrer espectacle de l'actriu de Vila-seca, Arántzazu Ruíz. L'obra 'd'Una casa a l'est', és una reflexió sobre el pes de la història en la identitat. Les passes de Monica i Florentin, dos germans que tornen a Romania, per buidar i vendre la casa dels seus pares, s'entrecreuen amb els d'un arxiver que té accés als arxius personals del règim, un cop ja ha caigut la dictadura romanesa, una de les més dures de l'òrbita soviètica. Aquesta obra, estrenada recentment al teatre Tantarantana de Barcelona, és la segona que escriu Laura Mihon, que també en signa la direcció, i està protagonitzada per Adrià Olay, Pau Sastre i la vila-secana Arántzazu Ruiz.

 

El 17 de juny, la companya La Tramoia de Vila-seca estrenarà el seu nou espectacle 'El dia més foll', una adaptació d'un dels clàssics més reconeguts de la comèdia les Noces de Figaro de Beaumarchais. L'obra relata les trifulgues de Figaro, un criat del comte d'Almaviva, en el que prometia ser el dia feliç de les seves noves. Però el comte d'Almaviva vol fer ús del dret de cuixa i comencen les intrigues per escapar de la tirania del comte. Però com que un triangle amorós no seria suficient, cal sumar-hi una vella que anhela casar-se amb Figaro, un patge que persegueix tota dona que es belluga, la comtessa que sospira pel patge i la indiferència del seu marit i un jutge que fa la viu per treure profit de tot plegat. Amb aquesta obra La Tramoia assumeix un nou repte, perquè la transformarà l'obra en un musical, que ens arriba a través de la traducció del tarragoní, Josep Anton Baixeras. 'El dia més foll' que està en procés d'assaig, s'estrenarà el dissabte 17 de juny i es tornarà a representar l'endemà diumenge.

 

Per tancar la temporada, l'1 de juliol, Els Amics del Teatre han decidit repetir l'experiència exitosa de l'any passat i han posat en cartell una nova edició d''Entrellençols', l'espectacle de relats eròtics que la jove companyia Entellaçats. L'espectacle que es veurà enguany a Vila-seca serà diferent del que es va programar l'any passat, però hi haurà les mateixes dosis de picardia i humor que són marca de la casa i que han convertit aquest espectacle en una petita revolució escènica que no para de girar pels teatres del territori. L'obra es representarà a l'aire lliure, al Pati d'El Centru.
Comentaris

envia el comentari