Constantí presenta els actes del cicle «Fes Cultura, Fes Salut 2017»

Es tracta d'un acte per a totes les edats on es podrà gaudir de la lectura, la música i la salut
Els llibres seran protagonistes a Constantí. | Laia Solanellas

 

Comença la nova edició del cicle «Fes Cultura, Fes Salut» a Constantí. Durant aquestes últimes setmanes ja s'han programat les activitats que es realitzaran durant el cicle al voltant de la cultura i la salut. L'acte es durà a terme durant el 26 d'abril. Més de 40 activitats (exposicions, xerrades, tallers, activitats esportives o musicals) dirigides a tot tipus de públic formen la programació d'aquesta nova edició. En l'àmbit cultural cal destacar la presentació a la vil·la romana dels treballs que han dut a terme diferents centres educatius del municipi en la cinquena edició del projecte «Centcelles, el nostre objectiu» que organitza el MNAT i l'Ajuntament de Constantí.També es presentaran els nous treballs que formaran part de la nova edició del llibre 'Contes a moltes mans' del 2016-2017, escrit i il·lustrat per alumnes de l'Escola Mossèn Ramon Bergadà i l'Escola Centcelles. 


En referència a les xerrades que es duran a terme a la Biblioteca Municipal (19 abril), cal destacar el taller sobre violència infantil i juvenil que s'inclou dins del programa Órdago, que organitza l'Ampa de l'Institut; també la xerrada sobre els Balls de Diables al Camp de Tarragona a càrrec de Xavier Gonzàlez i que organitza el Ball de Diables de Constantí o bé la xerrada sobre 'La importància de seguir bé els tractaments' a càrrec de la farmacèutica Mónica Sancho. En la programació també cal destacar les presentacions de diversos llibres (19 abril) com el 'Gastó de Constantí' de Ferran Marín, en un acte que organitza el Centre d'Estudis Constantinecs a la mateixa Biblioteca. Per altra banda, el divendres 21 d'abril també es presentarà el nou llibre de Jesús Ximénez 'Sí, soy gitano' a la Sala Pau Casals.

 

El dia anterior a la Diada, l'Associació Literària de Constantí oferirà un recital poètic a la vil·la romana de Centcelles, on l'Escola de Música també serà protagonista amb les portes obertes i la setena edició del conte musicat 'Quilos i quilos de Sant Jordi'. Durant la Diada de Sant Jordi, estaran les parades habituals amb venda de llibres i roses al carrer Major i també es duran a terme diferents activitats infantils, actuacions de l'Esbart dansaire Constantí, els Balls de cercavila del Casino i la Ballada de sardanes. El 25 d'abril es durà a terme l'activitat esportiva per celebrar el Dia internacional de l'activitat física al carrer, el Campionat Interclubs de Patinatge del Tarragonès (30 abril), l'actuació Club Gimnàstica Estètica Constantí i el 22 d'abril es durà a terme una actuació del Club de Gimnàstica Estètica Constantí.


 

 

 

 Comentaris

envia el comentari