La Fira i Festa de la Mare de Déu del Roser arriba a Vilallonga del Camp

Del 29 de setembre al 8 d'octubre el municipi s'omple d'activitats per donar la benvinguda a l'octubre i a la tardor
La Mare de Déu del Roser a Vilallonga del Camp.
La Mare de Déu del Roser a Vilallonga del Camp. | Josep Martí

 

L'inici del mes d'octubre és sinònim de Fira i Festa de la Mare de Déu del Roser a Vilallonga del Camp, una celebració en què tota la població, petits i grans, són cridats a gaudir dels diversos actes programats per aquests dies de festa amb múltiples activitats, actes culturals, religiosos, estands d'entitats, etc. Els actes s'iniciaran el 29 de setembre i s'allargaran fins al proper 8 d'octubre, amb espai per a tothom. L'arribada de la Mare de Déu del Roser es produirà el divendres 29 de setembre a les vuit del vespre, amb un recorregut pels carrers del municipi acompanyat pel gegant Alfons I, els capgrosos de la vila i els Grallers i Timbalers de la Colla Gegantera de Vilallonga. Aquell dia, seguidament, també es podrà veure un castell de focs i per celebrar l'inici de les festes a la nit hi haurà música, amb la 19a edició del Fot-li Gasto amb les actuacions de Porto Bello Band, Vivèrrids, DJ OGT i Pd Hobbits a la plaça de la Creu, a partir de les 23.00 hores. Aquest primer cap de setmana de festes les entitats també tindran un pes important, ja que es durà a terme la Fira d'Entitats i Comerç al carrer d'Alfons el Cast. L'obertura d'aquesta fira serà el dissabte 30 de setembre a les 19.00 hores. El cap de setmana finalitzarà el diumenge, 1 d'octubre, amb la celebració de l'eucaristia a partir de la una del migdia.

 

Es farà una processó per donar la benvinguda a la Mare de Déu.
Es farà una processó per donar la benvinguda a la Mare de Déu. | Josep Martí

 

El dilluns 2 d'octubre les activitats començaran a les cinc de la tarda amb la projecció de la pel·lícula infantil en català, 'La vida d'en carbassó', a la Sala de Cinema del Centre Recreatiu. A tres quarts de set de la tarda, nova sessió de cinema, aquest cop amb 'Día de Patriotas'. El dimarts 3 d'octubre la conferència 'Centenari del naixement de mossèn Ramon Muntanyola' a càrrec de Francesc Roig Queralt serà l'acte protagonista, a les vuit del vespre. De fet, dimecres i dijous 4 i 5 d'octubre, les conferències seran l'eix central d'aquesta edició de la Fira i Festa del Roser a Vilallonga del Camp. El segon cap de setmana d'activitats començarà el divendres 6 d'octubre amb una missa a les set de la tarda, i a partir de les 20.00 hores la Sala s'actes del Centre Recreatiu acollirà la projecció de diversos reportatge audiovisuals d'activitats fetes a Vilallonga, amb imatges de la Diada de la Sardana de l'any 1967 o la gimcana de motos de l'any 1974, entre d'altres.

 

El dissabte 7 d'octubre se celebrarà la festivitat de la Mare de Déu del Roser amb un rosari davant de la capella de Cal Rosso, a la plaça de la Creu, a partir de dos quarts de sis de la tarda, i  una hora més tard, una missa en sufragi dels socis difunts de l'Associació Amics del Roser. A la nit, a partir de les deu, l'Orfeó de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona oferirà un concert a l'Ermita Verge del Roser. Les festes finaltizaran el diumenge 8 d'octubre, amb una nova celebració de l'eucaristia, aquest cop a l'Ermita del Roser i la sortida de la Verge per a beneir la lletania Regina Apostolorum de la ceramista Antonieta Riera, i finalment es procedirà a la traca final per acabar a la festa. El cinema tancarà les activitats, amb dues sessions a les cinc i a les set de la tarda, amb la projecció de la guardonada pel·lícula 'Estiu 1993' a la Sala de Cinema del Centre Recreatiu de Vilallonga del Camp.

 
Comentaris

envia el comentari