Troben un arsenal d'armes sense documentació amagades en un restaurant de l'Aldea

La Guàrdia Civil buscava productes de contraban i es van trobar les armes amagades al magatzem del local
Imatge de l'arsenal trobat en un bar de l'Aldea per la Guàrdia Civil | Cedida GC

 

La Guàrdia Civil ha imputat un veí de l’Aldea com a presumpte autor d'un delicte de tinença il·lícita d'armes, a localitzar a l'interior d'un local de restauració, 6 armes de foc i diversos cartutxos de munició. Amb motiu dels diferents dispositius que estableix la Guàrdia Civil, en matèria de contraban i impostos especials, durant la tarda del passat dia 12 de marça es va realitzar una inspecció en un comerç de restauració ubicat a la localitat de l'Aldea. Quan els agents es disposaven a comprovar en el magatzem del local que no hi hagués productes amagats, van descobrir en un armari de productes de neteja cinc armes de foc, tres escopetes, una carabina i una arma d'avantcàrrega sense les corresponents mesures de seguretat ni documentació de les mateixes. Continuant amb la inspecció en un prestatge de la cuina es va descobrir una pistola de 9mm i el carregador de la mateixa preprat amb set cartutxos metàl·lics.


Les dues armes que no tenien cap mena de documentació, trobades per la Guàrdia Civil. | Cedida GC

 

Els agents van requerir la documentació de els armes, que l’amo del bar va assegurar que eren del seu pare. Tot i això, no van poder aportar cap documentació que emparés la tinença de la pistola ni de l'arma d'avantcàrrega. Arran d'aquesta actuació es va procedir a la intervenció de l'arma d'avantcàrrega i de la pistola, prenent declaració en qualitat de investigat, al titular de les armes per un delicte de tinença il·lícita d'armes, sent posat a disposició del Jutjat en Funcions de Guàrdia de Tortosa.

 

Com a mesura cautelar, atès que les armes es trobaven a l'interior d'un local obert al públic, en un lloc no apropiat per a la custòdia de les mateixes i per evitar possibles danys, la resta de les armes van quedar dipositades en la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil, que és el cos policia responsable del control d’armes i explosius a Catalunya.
Comentaris

envia el comentari