L'Ajuntament de Cambrils busca una nova empresa per garantir la viabilitat del FIMC

La detenció d'Antoni Mas, promotor del festival, ha tret a la llum que PubliOlimpia SL havia abandonat la direcció de l'esdeveniment
Antoni Mas, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu amb l'alcaldessa de Cambrils. | CambrilsDiari.cat

 

La detenció d’Antoni Mas, propietari de les empreses Ata Producciones y eventos BCN 2003 SL i PubliOlimpia SL, aquesta última, la organitzadora del Festival de Música de Cambrils (FIMC), ha aixecat dubtes sobre el futur d’aquest esdeveniment musical a la Costa Daurada. Tal com ha avançat delCamp.cat, Mas ha estat arrestat per estar implicat en un frau piramidal multimilionari en la denominada operació Auriga com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsedat documental. Segons han explicat a aquest mitjà els organitzadors aquest dimarts, PubliOlimpia SL va deixar la direcció del FIMC fa uns dies i des de llavors l’Ajuntament manté converses amb altres empreses per garantir la viabilitat del festival. De moment segueix en peu la seva celebració, però el consistori haurà de trobar uns promotors que substitueixin Antoni Mas i que puguin aportar la quantitat econòmica necessària. En cas de no arribar a cap acord, els concerts s’haurien de suspendre.


L’Ajuntament de Cambrils, per la seva banda, no es veuria afectat per aquest canvi en la direcció del festival perquè la seva relació amb els promotors es basa exclusivament amb la cessió del Parc del Pinaret de manera gratuïta com a espai on realitzar el Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC). Tota la inversión per pagar els grups va a càrrec de la direcció, que assumeix el risc de perdre o guanyar diners en funció del nombre d’entrades venudes.  

 

L’operació que ha culminat amb la detenció d’Antoni Mas es remunta a principis del mes de juny, quan els Mossos van tenir coneixement que el propietari d’aquestes dues empreses de promoció musical i publicitat podria està involucrat en un important frau financer de tipus piramidal. Els investigadors van poder comprovar que l’empresari s’aprofitava de la seva estructura empresarial i li oferia un alt rendiment financer a tots els seus inversors.


L’operativa defraudatòria consistia en el següent, segons les investigacions de la policia catalana: Mas oferia alts rendiments en interessos, molt per sobre d’altres productes financers, si els estafats invertien diners presumptament destinats a la compra d’espais publicitaris de grups i mitjans de comunicació d’àmbit estatal i la seva posterior cessió i venda a grans societats per tal que s’hi anunciessin. D’aquesta manera l’esquer era l’alt rendiment econòmic en interessos en relació amb el capital invertit a més de fer-ho sobre un producte d’aparent poc risc. El detingut simulava i falsificava les factures amb aquestes grans empreses que suposadament es volien anunciar a televisió i obtenia el capital dels inversors aportant els contractes i factures falsificades com a garantia. Mitjançant aquesta dinàmica va arribar a defraudar a grans i petits inversors fins a 200 milions d’euros. Antoni Mas es troba en llibertat amb càrrecs a l’espera de ser citat pel jutge que porta el cas.Comentaris

envia el comentari