Detingut el promotor musical Antoni Mas, organitzador del festival de Música de Cambrils

Segons els Mossos, ha consumat un frau piramidal que ha arribat a estafar a milers de persones més de 200 milions d'euros
Antoni Mas, a l'esquerra, en una imatge d'arxiu amb l'alcaldessa de Cambrils. | CambrilsDiari.cat

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 6 de juny a Antoni Mas, propietari de les empreses Ata Producciones y eventos BCN 2003 SL i PubliOlimpia SL, aquesta última, l'organitzadora del Festival de Música de Cambrils (FIMC), per estar implicat, segons ha pogut saber aquest mitjà, en un frau piramidal multimilionari en la denominada operació Auriga com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsedat documental. Mas és veí de Barcelona i de 64 anys i està sent investigat per la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda.

 

Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, a principis del mes de juny els Mossos van tenir coneixement que el propietari d’aquestes dues empreses de promoció musical i publicitat podria està involucrat en un important frau financer de tipus piramidal. Els investigadors van poder comprovar que l’empresari s’aprofitava de la seva estructura empresarial i li oferia un alt rendiment financer a tots els seus inversors.

 

L’operativa defraudatòria consistia en el següent, segons les investigacions de la policia catalana: Mas oferia alts rendiments en interessos, molt per sobre d’altres productes financers, si els estafats invertien diners presumptament destinats a la compra d’espais publicitaris de grups i mitjans de comunicació d’àmbit estatal i la seva posterior cessió i venda a grans societats per tal que s’hi anunciessin. D’aquesta manera l’esquer era l’alt rendiment econòmic en interessos en relació amb el capital invertit a més de fer-ho sobre un producte d’aparent poc risc. El detingut simulava i falsificava les factures amb aquestes grans empreses que suposadament es volien anunciar a televisió i obtenia el capital dels inversors aportant els contractes i factures falsificades com a garantia. Mitjançant aquesta dinàmica va arribar a defraudar a grans i petits inversors fins a 200 milions d’euros. Antoni Mas, segons ha pogut saber delCamp.cat, es troba en llibertat amb càrrecs a l’espera de ser citat pel jutge que porta el cas.


La detenció d'Antoni Mas no esquitxa l'Ajuntament de Cambrils

 

La detenció d’Antoni Mas per frau no afectaria a l’Ajuntament de Cambrils, segons han explicat fonts municipals. La relació entre el consistori i el promotor només es basa en la cessió del Parc del Pinaret de manera gratuïta com a espai on realitzar el Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC). La inversió és només de Mas, que és qui contracta els grups que actuen i n’obté beneficis a través de la venda d’entrades. Pel que fa als organitzadors del festival han explicat a aquest mitjà que PubliOlimpia SL va deixar la direcció del FIMC fa uns dies i des de llavors l’Ajuntament manté converses amb altres empreses per garantir la viabilitat del festival. De moment segueix en peu la seva celebració, però el consistori haurà de trobar uns promotors que substitueixin Antoni Mas i que puguin aportar la quantitat econòmica necessària. En cas de no arribar a cap acord, els concerts s’haurien de suspendre.

 

En cas de ser víctima d'aquesta presumpta estafa cal avisar als Mossos

 

La principal víctima d'aquest cas és Finalter, una entitat especialitzada en atorgar crèdits a petites i mitjanes empreses, que va invertir part dels seus actius en l'empresa d'Antoni Mas i després els va col·locar en forma de bons a IM Auriga Pymes. Altres empreses i persones també s'han pogut veure afectades o perjudicades per aquests fets i es poden adreçar-se a qualsevol comissaria dels Mossos d’Esquadra, on els posaran en contacte amb la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda per tal de poder-los denunciar.
Comentaris
XaMer
No costa res, però fa 6 anys q li paguem 45.000 per balls de saló. 6x45000 =270.000 € si no vaig errat. En fi.... un nou nyap de la Dalmau i el seu soci Martí.
1

envia el comentari