La URV impulsa un conveni per afavorir l’accés de gitanos a la universitat

L’acord dóna suport als joves d’aquesta ètnia amb capacitats per iniciar aquests estudis
La façana del rectorat de la URV, al carrer de l'Escorxador | Agències

 

La Universitat Rovira i Virgili i l’Associació Jove Gitana de Tarragona (AJGT) han signat un conveni de col·laboració per tal d’afavorir l’accés dels joves d’aquesta ètnia a la URV. Segons avança el diari Ara Camp de Tarragona, l’acord dona suport als gitanos amb capacitats per iniciar aquests estudis, i el programa també inclou atenció —a mode de formació i també d’informació— per a pares i mares, amb l’objectiu que no treguin els seus fills dels centres d’educació primària o secundària, i així afavorir que puguin arribar a la universitat.


Es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya, i que cerca ampliar els horitzons laborals dels joves. El president de l’AJGT, Miquel Buñuales, ha apuntat que el conveni pretén «posar en valor l’educació, perquè és la solució davant la crisi de sectors on tradicionalment hem treballat els gitanos». «L’obtenció de l’ESO, com a punt de partida, i l’especialització en un sector, a través de la formació professional o dels estudis universitaris» són les prioritats que ha assenyalat el president del col·lectiu.

 

La URV no sap, actualment, quants alumnes d’aquesta ètnia té entre les seves parets. «És un percentatge molt baix. En tenim en carreres com educació, treball social i dret», ha assenyalat el vicerector d’Universitat i Societat, Jordi Tous, al mateix mitjà. El conveni s’ha signat a la recta final del curs acadèmic 2016-2017, i la voluntat d’ambdues parts és que es consolidi al llarg dels propers anys.
Comentaris

envia el comentari