La imatge d'una dona musulmana vestida banyant-se a Costa Caribe encén les xarxes

Una usuària de Twitter l'ha publicat criticant que el parc «semblava una mesquita» | PortAventura assegura que el protocol ho permet, sempre que siguin peces de lycra o neopré
a fotografia que s'ha publicat a les xarxes socials. | Twitter / @GemmaVannini

 

Polèmica a les xarxes socials. Des que fa unes hores una usuària ha publicat una imatge d'una dona musulmana vestida banyant-se a Costa Caribe Aquàtic Parc, són nombrosos els comentaris que ha suscitat. «Ahir semblava una mesquita. Tapades fins a les orelles dins de l'aigua. Em vaig queixar», assegura, juntament amb la fotografia, @GemmaVannini. Desenes de reaccions, comentaris i «m'agrades» han respost la publicació. 


«La trauria de l'aigua del mocador», «Hauria d'estar prohibit banyar-se així. Fins i tot essent calb t'obliguen a posar-te gorra. Permetre-ho és una covardia i una vergonya», «Moltes gràcies. Uns clients menys» o «Això mai s'hauria de consentir a Europa. Consistint-ho ells guanyen i ens berenen. No ens respecten, ens imposen!» són alguns dels missatges que altres usuaris de Twitter han enviat arran de la fotografia. De fet, delCamp.cat s'ha posat en contacte amb la persona que l'ha publicat i ha explicat que va queixar-se als treballadors però que no va poder fer res.

El cas és que el protocol de PortAventura permet el bany amb roba sempre que sigui de lycra o de neoprè. En aquest cas, tot i que no es pot distingir la peça que vesteix la dona de la imatge, no estaria permès que es banyés amb el mocador, però sí el cos, a condició que el que porti sigui d'algun d'aquests dos materials.

 
Comentaris
Marc
Sempre igual. Són ells els que s'han d'adaptar a nosaltres, no al revés. I a sobre haurem d'aguanar als de sempre titllant de racista a tot quisqui.
Cansat
Al seu país t'obliguen a tapar-te, per què està permès aquí? Perquè aquí totes les preferències són per als de fora, deixant de banda a gent sense feina i families en risc d'exclusió sense rebre cap ajuda. Jo quan vaig a qualsevol lloc intento adaptar-me a les normes d'aquell país. El que no pot ser que al segle XXI hi hagi gent que tingui la mateixa mentalitat tancada i caducada de l'època medieval. La mateixa moda que les figures del pesebre.
Silvia
Pero aixo tambe ho he vist a la platja..i tapades fins dalt .Alucinant no es poden adaptar una mica almenys amb les costums d'aqui tambe?
Miquel
Quina gravetat més extrema, una dona banyant-se vestida a l'aigua! Que vagi el socorrista i li expliqui les normes de les piscines i si no les vol complir llavors Dret d'admissió. Que no tot serà escalfar la cadira i mirar el personal com es banya. El millor de tot és la comparació amb una mesquita del comentari perquè com tothom sap a les mesquites hi van les dones musulmanes a banyar-se vestides. Coses de l'erudició catòlica occidental i els seus grans coneixements universals suposo.
61
Loli
Estais todo el mundo pendiente a los Marroquíes que si le dan ayuda que si le dan no se que que si se bañaba tapada que si vas a su país te obliga taparte bla bla bla... Chic@s soy Española casada con Marroquí no llevo pañuelo no llevo chilaba visto española voy a su país y las veo con pantalones cortos faldas chilabas igual que aquí las hay allí y son marroquínas a mi no me dan ningún tipo de ayuda me van a echar del piso en 2 meses y con 3 niños y no me ayudan algo más os digo
Joan
Ellas rapaces, pero esos seis Maritza se los van dos hola miran les dones Dels Altres
4
Reus
Quina vergonya!!. Això no s'ha de permetre. Fa angúnia i tot. Nosaltres ens dutxem abans d'entrar a les piscines i aquestes dones es banyen amb la roba posada amb les calces de tot el dia O vés a saber de quants dies i les deixen entrar a l'aigua..... Flipant i fastigós!!
Rosa
Hola jo no soc musulmana, i quan vaig estar a Turquia va ser la primera vegada que vaig veura el burkini a la platja i a les piscines dels hotels coincidíem, os he de dir que sensa cap problema, ara tincamigues amb problemes de pell que gracies al burkini han pogut tornar anara la platja o a la piscina no siguem tant tant borinots que mal fa?? Per que no ens enfadem per altres coses mes importants que això
69
itas
Es cuestión de higiene y salud pública porque deben tener la menstruación Deben llevar compresas eso la dirección de por aventura ellos la facturación si a un bebé le sale un herpes genital o en la boca a ellos se la.vida lo que les interesa es el monte y normas de Sanidad a la mierda
9
itas
El parque es el culpable le interesa más la facturación que la salud pública.
8
Sinraza
Claro porque un bañador siempre esta limpio y los jiños no se mean, y debajo de un bañador jamas hay una compresa, pork obligar a alguien a desnudarse no es racismo no? Que pena de gente asi va el mundo lleno de odio y senofobia, askito k dais! Española de nacimiento y herencia, y si tienen padres de fuera y nacen aqui tambien son españoles
66
marc
Senyor Miquel tu saps si port aventura els i precupa molt O què ?? Jo treballo en un hotel de Salou de socorrista i em va passar el mateix cas Saps que em va dir el gerent? Marc el vestit que porte es net domes el fan servir per ba?yarse Miquel en aquest país mane la pela i si ells gasten, les queixes que pogueu tindre no valen per res
20
limpico del tó
Me parece una puta cerdada. No sé como expresarlo con rodeos...
7
Carme
Aquesta dona no hauria d'estar dins l'aigua. I si vol que s'h posi amb vestit de bany i ben dutxa da com nosaltres!!!
8
Montse blasco
Si no vol qe la veiguin ,qe s,ompli la bandera de casa,pq a mi hem molesten. Si nosaltres anem al seu país tenim qe anar hem molta prudencia dons "allá donde fueres haz lo qe vieres"qe respecto les costums d,aquí i a casa seva qe facin el qe volguin. Montse
5
Marta
Si estiguessim al seu país hauriem de seguir les seves normes. No crec que als nostres fills els hi fessin menus especials ni que tinguessim tantes preferències ni contemplacions.
6
Puri
Donde fueras haz lo que vieras, o sino obli
3
Pere
Queda clar el missatge....societat partida entre progres i retrograds.
0
Etcreustumillor?
Em dol la majoria de comentaris que he llegit perque són com a mínim xenòfobs. No es pot generalitzar. Potser aquesta dona en particular no vesteix de lycra, no ho sé, però dir que sembla una mesquita ho trobo inadequat. Sigui burkini, banyador d'1 peça, de 2... tant és la quantitat de roba mentre sigui d'ús exclusiu pel bany. Que es tapi la carn que consideri com qui porta banyador tipus slip o tipus boxer... Però el missatge que acompanya la fotografia és més racista que altra cosa.
18
carme
no es racisme ni xenofobia, es fastic
6
Rafel
És veritat que potser sembla, que estigui fora de lloc, però recordeu que en temps de la dictadura, les nostres àvies, és banyaven així, a mi no em fan sentir malament, al contrari, molt de nosaltres donem més, espectacle depenent el banyador que portem. Són altres coses que ens han de precioses i no si una persona és banyaven amb roba, seria pitjor que anés nua.
12
Marc
Un debat sobre immigracio a tv3 seria necessari. El problema es que la immigracio encara es un tema tabu a catalunya, i a la minima que estiguessis en contra en alguna de les seves costums al nostre pais ja et tatxarien de racista. La meva opinio, com la de la majoria, ells haurien dadaptar-se a les nostres costums ja que ells tenen una mentalitat de ledat mitjana i Catalunya es un poble evolucionat en la majoria daspectes.
0
Marta
No em crec millor que ningú. Tots ens tornem racistes quan veiem que no podem accedir a guarderies publiques perque tenen mes punts que nosaltres, quan les mares no surten a treballar, i potser tu ho necessites molt mes pq no ho pots pagar per ser mare soltera o no arriba el sou i al ser d'aqui et diuen que t'espabilis. Quan van a carites, a l'església i les espera el marit uns carrers mes enlla amb el cotxe. Possa't tu a la cua a veure si t' omplen el carro tan alegrement.
4
Jaume Peracaula Viñas
A nosaltres de petits ens prohibien banyar-nos amb la samarreta i ara ens hem de veure amb això. Que anem endavant o enrera
1
Nin
Realmente asqueroso!... No se que pensar... No es racismo, es respeto a la cultura local, o nacional... Hay unas normas y deben respetarse o cumplirse como país libre, democrático o el adjetivo que se desee, así como al resto de personas o usuarios. Las instituciones, ayuntamientos, asociaciones deben reconocer los nuevos tiempos, cambios, inmigración y actuar en consecuencia proporcionada... Esta señora debería salir del agua, al igual que a los reincidentes con su expulsión del país.
3
RTV
Per què es fa ressò d'una piulada com la d'aquesta noia feixista? Algú de la redacció ha fet el petit esforç d'entrar al seu perfil de Twitter? Si donem veu als feixistes tindrem més feina de la que ja tenim. Si hi ha algú amb ganes de retreurem "jo no sóc ni racista ni feixista!"... no parlo de tu, parlo de la noia que va fer el tweet original, ella sí que és feixista i racista. Estàs còmode pensant com ella?
10
Andreu
Només ens arriba xatarra i a sobre ens em d'ajonellar
1
Montse
Jo kuan vaig visitar poblats africans on les dones anaven amb el pit nu no em van obligar a destapar-me.
5
ED
Racistes!!!
15
Jaume
A mi l'any passat no hem van fer fora de l'agua per portar al coll una cadena de plata.I una altar vegada per portar ulleres de sol.els primers culpables son els del port aventura per permetreu . Jo no Ho veig be.
2
Jaume
Ara anirem nosaltres a la piscina amb texans, camisa, Jersey i un passamuntanyes a veure que ens diuen. Almenys e les sabates o xancletes no sé que portem a sota
2
Ramon
Les esquerres ,si no penses com elles ,estas sotmes a la pitjor dictadura posible. Per dir el que penses d una cosa que no t agrada et diguin xenofog , te collons.
5
iben
Como se aburee la gente!!! Dejad que la gente haga lo que le da la gana, libertad y respeto por los demás!!!!!!
3
carolina
A ver... estamos en España .... deberian respetarse las costumbres del pais y NO AL REVES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Montse
Que cantidad de tonterías estoy leyendo,que si llevan las bragas todo el dia que si ves a saber cuantos días las llevaran puestas que si en su país vas y te obligan a llevar pañuelo,total que estáis muy mal informadas se lavan mas que nosotras y deciros que hay muchas mas cosas de las cuales deberiamos quejarnos
2
ILEGAL
Pues lo que ha hecho esta niñata de difundir una fotografía sin pedir permiso a los que salen en ella también es ilegal. Tendrían que denunciarla los que salen en ella.
1
Mb
Dondeu fastic!!! Pero clar, no es pot esperar mes de gent que segur que no te ni la ESO, y que mai ha sortit de catalunya, per aixo opineu nense arguments
1
Bárbara
Hace unos diez años, yo ya ví en una playa de Cantabria, bañarse una persona de etnia gitana vestida. A mi no me parece mal siempre y cuándo pase por la ducha antes exactamente igual que todo el mundo.
0
Andreu
Que fantástico la mentalidad de la mayoría de los comentaristas aqui. ¿Cosas asi no habrian pasado con Franco en poder verdad chicos? Joder, que ignorantes y racistas sois.
0

envia el comentari