Endesa millora la xarxa elèctrica al Tarragonès i al Baix Camp

Les reformes pretenen poder absorbir millor el consum dels clients, així com garantir el ràpid restabliment del servei en cas d'incidència

Endesa ha realitzat obres de renovació i millora de la xarxa elèctrica de mitjana tensió a Salou amb l'objectiu de reforçar el servei de gairebé 12.000 clients repartits entre els municipis de Reus, Salou i Vila-seca. Els canvis s'han efectuat, concretament, a la zona del Cap Salou i el Port Pirata i han consistit en la renovació d'un tram de cablejat soterrat de mitjana tensió, l'estesa d'una nova línia i la reforma de dos centres de transformació. Aquests canvis permetran absorbir puntes de demanda concretes, així com el consum de nous clients que s'hi puguin afegir. A més, també tenen com a objectiu garantir el ràpid restabliment del servei en cas d'eventual incidència.

  

  

 

 


D'altra banda, i també a Salou, s'han reformat dos centres de transformació situats als carrers Pla de l'Era i València. El nou sistema instal·lat suposa una millora substancial en la seguretat del centre de transformació, ja que substitueix les cabines aèries per unes encapsulades amb un gas de característiques especialment aïllants. Aquestes cabines tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d'entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra. Aquests dos centres de transformació, situats prop de la costa, s'havien de netejar contínuament a causa de l'afluència d'efluvis ocasionats per la humitat i salinitat de la zona. Ara, aquest nou sistema permetrà que no s'hagin de realitzar aquestes neteges, de manera que evita que els clients es puguin veure afectats durant els talls programats per efectuar-les. La inversió total de l'empresa en aquestes remodelacions ha estat de 110.000 euros.
Comentaris

envia el comentari