Amancio Ortega fa una important donació que es tradueix en nous equipaments per vuit hospitals tarragonins

Centres de tota la demarcació rebran nous mamògrafs i un equipament de radioteràpia
Vuit hospitals tarragonins rebran nous equipaments gràcies a la donació d'Amancio Ortega. | Cedida

 

El president Carles Puigdemont ha signat aquest divendres l'acord amb la Fundació Amancio Ortega, amb què el propietari d'Inditex donarà als hospitals catalans 47 milions d'euros per a la lluita contra el càncer. Una aportació que a la demarcació de Tarragona es traduirà en un nou aparell de radioteràpia a l'Hospital de la Santa Creu de Tortosa i dos nous aparells de mamografia digital per l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona. D'aquests mamògrafs també se'n distribuiran un a l'Hospital de Sant Joan de Reus, un a l'Hospital del Vendrell, un a l'Hospital Universitari Joan XXIII, un a l'Hospital comarcal de Móra d'Ebre, un a l'Hospital comarcal d'Amposta i un al Verge de la Cinta de Tortosa. En total, uns 37 milions d'euros es destinaran a la renovació d'equipaments de radioteràpia, i 9,84 milions a substituir 43 mamògrafs amb màquines d'última generació a tot Catalunya.


De tota la seva fortuna, Amancio Ortega ha decidit donar un total de 320 milions d’euros a diversos hospitals públics de tot l'Estat, per tal que aquests puguin millorar la tecnologia i els equipaments dels serveis d’oncologia. Per ara, també s'han signat acords amb altres comunitats, com en el cas d’Andalusia, on donarà 40 milions d’euros, o Galícia, on destinarà disset milions.

 

El President de la Generalitat ha destacat, en senyal d'agraïment, «la cultura del mecenatge», que ha qualificat de «senyal de país i societat dignes, decents, en les quals se sumen esforços públics i privats per millorar les condicions dels ciutadans». Amb aquesta donació, el president d'Inditex reitera el seu interès per millorar el tractament del càncer a Espanya, on cada any es diagnostiquen més de 200.000 casos. La intenció és que els centres mèdics tinguin la tecnologia necessària per a realitzar diagnòstics i tractaments del càncer, amb equipaments actualitzats. 
Comentaris
P.j
Espero q els de la CUP no en facis ús de les màquines, per principis.
0
jesus
Pues la CUP agradecerá el generoso gesto del si Amancio. Lo que la CUP no hará es hacer leyes para facilitar que grandes empresas exploten à sus trabajadores y paguen poco de forma totalmente legal; porque así facilitan una mala repartición del pastel, que está en manos de grandes familias de esos políticos y las que no pues agradecerán los favores con puestos y grandes sueldos à gente que no sirven absolutamente para nada à esta sociedad
0

envia el comentari