Tallen l'aigua i la llum per quarta vegada als ocupes del carrer de Joan Coromines

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana hi estan treballant amb els operaris d'Endesa i Aigües de Reus

 

El matí d'aquest divendres, 11 d'agost, operaris d'Endesa i d'Aigües de Reus han entrat, acompanyats d'agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana, als ja més que coneguts edificis ocupats del carrer de Joan Coromines. Les famílies d'ètnia gitana que hi viuen des de fa més d'un parell de mesos han aconseguit tornar a «punxar» la llum i l'aigua i les dues companyies hi han hagut d'actuar per quarta vegada, segons ha pogut saber ReusDiari.cat. El dispositiu, que s'ha realitzat sense incidents, havia estat acordat entre els treballadors i els cossos de seguretat, que han tallat el carrer. El cas és que, de moment, només s'ha pogut actuar al número 4 perquè del 6 no es tenen claus. Els veïns han fet una barricada a la porta per evitar també l'entrada dels operaris d'Endesa i d'Aigües de Reus.

 

Els agents ja havien precintat els comptadors. De fet, l'edifici número 6 segueix amb aquests tancats amb un precinte de la Guàrdia Urbana que les famílies ocupes no han necessitat desenganxar per tornar a tenir aigua i llum. Fins aquest divendres, una patrulla —a vegades de la policia catalana i altres, de la municipal— ha vigilat els edificis per tal d'evitar que això es produís però res ha estat suficient perquè recuperessin els subministraments. Fins al lloc, durant l'operació, també s'hi ha acostat el regidor de Seguretat, Joaquim Enrech.

 

Comença la batalla judicial

 

Finalment, i segons ha pogut saber ReusDiari.cat la Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d'Esquadra s'han fet amb una bossa amb eines que els ocupes fan servir presumptament per tallar la llum i manipular les fonts dels subministraments. S'han pogut tallar també els cables que estaven connectats per la part de darrera, tal com va informar aquest mitjà, i s'han precintat també les escomeses del pàrquing per evitar nous intents de frau elèctric. La pugna entre els ocupes i els operaris, protegits per la policia, segueix en marxa. Durant tot el matí el carrer de Joan Coromines ha estat tallat a la circulació i s'han viscut moments de tensió quan els veïns ocupes increpaven a la policia i als operaris d'Endesa. La Guàrdia Urbana ha posat a disposicó del jutge que porta les diligències totes les accions fetes fins ara i el material que s'ha trobat a l'interior del pisos. Igualment, segons ha pogut saber ReusDiari.cat, la policia farà saber al jutge que els hi han impedit l'entrada a l'edifici, per si le magistrat demana poder-hi entrar per la força per evitar que es segueixi punxant de manera il·legal la llum. La Guàrdia Urbana té obertes diligències per la via penal per les connexions delictives a les xarxes de subministraments. Els agents han requisat el material elèctric amb el qual els ocupants il·legals han fet les connexions, i el posaran a disposició judicial, per complementar les diligències obertes. El Govern de Reus, en una nota de premsa, ha reiterata «el seu compromís amb l’actuació de fermesa que porta a terme, i no farà cap concessió en un cas clar d’ocupació il·legal, que poc té a veure amb la situació social dels ocupants».

 

Els Mossos, Guàrdia Urbana i els operaris al edificis. | Guillem RS

 

Els treballadors de les dues companyies. | Guillem RS

 

Els Mossos d'Esquadra, durant l'entrada per tallar el subministrament. | Guillem RS
 
Imatge de l'interior del pis, a la zona del pàrquing, on operaris d'Endesa han precintat les escomeses. | Guillem RS

 

Imatge del material que la Guàrdia Urbana ha recuperat de l'interior del pis ocupat. | Guillem RSComentaris
jose
parecemos tontos...tornen a tallar..ahi que hecharlos a patadas,....que son unos vividores esta gente---
0
Veïna
Pero quina barra, si estan punxant desde el blok 6 al 4 i no poden entrar al 6 no faran res els tecnics. Que volen que es fiqui foc i viguin els bombers? I la propietaria que esta patin rodejada ara la tenen de portera els policies? Vinga home el Sr Enrech bé i no fa res? sou una colla de incompetents polítics i nosaltres aqui aguantan carros i carretas. Foraa
2
Pau
Sou uns inhumans, tallar-los la llum! Ara on enchufaran els iPhones i les Plays?
0
Can pixa
Aveure el que dura....... La única solucio que veig una acció de força i tapiat total del edifici. I sí ho tornen a provar ma dura, molt dura. Sense contemplacions.
0
Gilbert
Boníssim el cartell de publicitat comercial no gràcies de la porta a l'edifici ocupat.
0
Canya
Els tapiava la porta d'entrada amb ells a dins... se'ls ha de fotre mà dura a aquest personal sinó no se'n sortiran
1
Siscu
Això és una disbauxa. "BORRIQUITO COMO TU......tururu!
0
javito j.l.
Perfecta la actuación de Guardia Urbana y ayuntamiento no dando tregua a esta gente. Si conseguimos este proposito común el sr. Alcalde tiene mi voto. Y eso si, una vez fuera todos los vecinos a tapiar para evitar que nos vuelva a pasar.
5
Javier
Parece mentira que querais echar a esta comunidad
0
Javier
Prefieren cerrar los bloques a dar soluciones dignas a personas civilizadas. Que les pongan un alquiler digno que les pongan los subministros legalmente que paguen como todos nosotros. No generalizemos son nacidos en españa españoles como tiene que ser. No se como se sienten ustedes creo que somos seres humanos y tenemos sentimientos. Mejor es verles en pisos desocupados a verles en la calle durmiendo en cajeros. Humanidad y humildad Respeto a todos x igual. Trabajadores si. Traficantes no.
3
presii
estos ocupas no semolestan ni reyenar unos inpresospara solicitar unavivienda entran en un piso y es suyo nosotros ipotecarnos y si no les damos todos somos racistas pero pregunto ellos que an echo por los demas si les abrimos nuestros pisos si les damos pirmis comida y todo no somos racistas pero no le pidas nada a canvio
0

envia el comentari