La CUP avala l'ocupació il·legal de Joan Coromines tot i la no vulnerabilitat social de les famílies gitanes

Els cupaires defensen que se'ls hi trobi una solució tot i no haver analitzat abans el cas | L'Ajuntament ha anunciat que, després d'estudiar-ho, cap és «vulnerable»
El regidor Edgar Fernández als pisos ocupats. | Carla Bergadà

 

El conflicte dels pisos ocupats per una vintena de famílies d'ètnia gitana del carrer de Joan Coromines de Reus, que va avançar ReusDiari.cat, va per llarg. Després de quedar-se sense aigua ni llum i que els veïns parlessin sense por i asseguressin sentir-se «amenaçats», ara la CUP ha aprofitat per convocar els mitjans de comunicació i dir també la seva. Res de nou, els cupaires han fet costat als ocupes: volen trobar una solució d'urgència que els permeti reubicar-se. Ho fan, però, sense conèixer el cas de cada família en concret. I és que abans hauria de ser Serveis Socials qui decretés, individualment, si es tracta realment de «vulnerabilitat».

 

No obstant això, els de l'Esquerra Independentista, autoproclamats «mediadors» en aquesta problemàtica, han contactat amb el banc propietari dels pisos, el BBVA. Han acordat, segons ha explicat el regidor Edgar Fernández, reunir-se pròximament —BBVA, família i CUP— per decidir una solució. Així, saltant-se el procediment i el llistat infinit de persones vulnerables de la ciutat que esperen pacientment un nou sostre, volen que a aquests ocupes se'ls reubiqui «urgentment». Insisteixen, però, que abans hauran d'assegurar-se que es tracten de casos de veritable necessitat. Perquè, en cas que no ho fossin, no hi hauria cap altre via que el desnonament.

 

Des del banc propietari han explicat a aquest mitjà que la solució implica, sempre, l'acord amb Serveis Socials. Amb tot, les reunions que la CUP ha detallat que mantindrà no servirien per a res si no compten amb l'aval dels tècnics municipals. En aquest sentit, cal sumar que el govern s'ha pronunciat aquest dijous, 10 d'agost, i ha anunciat en un comunicat que les famílies que ara mateix controlen el carrer de Joan Coromines no són considerades vulnerables. En resum, si Serveis Socials no els classifica com a tals, no podran ser reubicats i els pisos seguiran, fins que un jutge digui el contrari, ocupats.

 

Els cupaires apunten directament a la gestió per part del govern i reclamen que des de Serveis Socials es gestioni el cas com pertoca. De fet, afirmen que no és competència seva resoldre la resta de casos que hi ha a Reus —perquè són oposició— i que, si han intervingut en aquest, ha estat per la mediatització. És important tenir en compte que, tot i que diuen que han trobat una via que acontenta veïns i ocupes, cal recordar que la inestabilitat al barri és la mateixa que ahir, quan els residents a la zona confirmaven sentir «por, incertesa i inseguretat». I, a més, cal recordar que els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació per esclarir una possible venda il·legal de pisos per part d'aquestes famílies.

 

Veïns i famílies gitanes parlant i d'esquenes, els regidors de la CUP. | Carla BergadàComentaris
Anònim
Us esteu lluint!! Un vot menys.
5
INTERNACIONAL PAPANATES
Dedicat a tots aquells que els vau votar pensant no sé massa ben bé què. Poc a poc els aneu coneixent millor. Que se'ls posin a casa seva
7
Anònima
Us esteu lluint!! Una lectora menys.
14
Reusenc2
Quins cracks!!!! Un vot menys ...... Decepcio total! Us convido a viure 24h a casa meva, Veureu la veritat........No us deixeu enganyar
3
Apaa!
Carai, aquest mitjà mai decepciona... pel que puc entendre (esperaré a veure què diuen els altres mitjans), la CUP ha fet una mediació entre ocupes i el banc i sembla que ha trobat una solució. I just avui, el govern per pimera vegada diu alguna cosa? crec que teniu una obsessió amb la CUP xDDDD en la notícia veig una proposta de solució (una medicació, de fet) i un mitjà que carrega en contra tot lo que no sigui dir que els gitanos són uns mafiosos jajajaja molt bé, un lector menys.
69
Bé CUP
Doncs jo el que veig és que la CUP ha tornat a fer propostes i que el govern amaga el cap sota l'ala perquè ja li va bé el conflicte. Un vot més per la CUP.
58
Veí
Ja us dic jo que de vulnerables res. Els he vist amb un Audi de luxe, tenen Tv de plasma, tot el pis d'electrodomèstics... a part estan robant la intal·lació de coure del gas, les calderes, etc... per no dir la llum i l'aigua. I algun veí ha vist negociacions on es 'venien' les claus dels pisos. Vaja, per mi que el nom que se'ls hi ha de posar és de lladres i aprofitats. Utilitzen el victimisme i ens prenen el pèl a tots.
4
Anonim
Conec a gent que viu en aquets blocs amb treball i nomines de mil euros. Us estan prenen el pel.
2
A l'Edgard Hernandez CUP
Aquests de la CUP han de pensar que si cap de nosaltres paguessim impostos ni factures, ells no tindrien sou. CUP us estu lluint amb el tema de l'ocupació defensant criminals, que aquests no us voten i a la llarga la resta tampoc...
3
Reus
Això de la cup són ganes de protagonisme, abans de parlar , mireu on us fiqueu!!!
4
Anonim
Als Cupaires els hi okupava jo el pis! Parlen del cas com si fòssin els defensors de totes les causes perdudes. Mediadors de què? Qui els hi ha demanat que ho facin? Qui fa de mediador amb la seguretat dels veïns del barri? Parlen i parlen però no diuen res, quines propostes fan que siguin tangibles? Com sempre només saben que sortir a les fotos però alhora de la veritat no tenen ni idea de gestionar. Fora okupes!
2
Pere
El que hem de fer és no queixar-nos a l'ajuntament perquè se'ns vulneri el dret a l'habitatge digne per tothom sinó protestar perquè no l'aconsegueixi ningú.
0
Panfleto de desinformacio i mal gust
No teniu vergonya, per valtros tot s'hi val amb tal de sumar visites. Se suposa que un mitja d'informacio ha de ser objectiu. Les vostres noticies estan plenes de valoracions partidistes. Feu vergonya
27
Anton
Els que aplaudiu aquest gest de la cup, es nota que no ho edteu patint. La cup no es res més que un partit de populisme barat, que fomenta el viure de la sopa boba. Recordem que els seus afins, Arran i altres, publiquen manuals de com ocupar. Tampoc Però pitjot que això, és que tant els fa les necessitats reals de qui no incompleix la normativa. Gent sense recursos que veurà com aquests altres els passen per davant. Perquè la cup no escolta a una representació dels veïns?
6
Ana
Perquè no s' informa la cup qui són aquests okupes? Tan que volen ajudar, perquè no els porten a casa seva? Us haurien de fer el que tant comenten a veure que dirigeix.
2
Pau
On esta el Gabarri que anava a la llista de les municipals de CiU? Era la seva cuota de gitanos a la llista i es va preocupar de que cap altra partit portes gitanos a les seves llistes. On esta ara?
2
Victoria
Gràcies CUP! Però la pròxima vegada jo també vull un pis nou de trinca per 0 euros al mes. Estic d'acord amb què s'ocupin el pis de bancs, però per persones o famílies amb risc vulnerabilitat, i sobretot sense rastre de mafies.
1
Joan
els de la CUP perque no defensen que ningu pagui impostos , ni multes i podem anar a viure a casa de cada regidor de la CUP, anarquia total , però alguns de ells amb un AUDI també el podrien deixar ple de gasolina i deixar-lo a tothom a i per cert com que tins el mal vici de menjar tres vegades al dia , dons que em proposint a on vaig a menjar pagant els de la CUP
1
Montse
¿Y estos la CUP no quiere someterlo a referèndum? Es que no les interesa porqué el resultado no sería el que ellos querrían. Vaya pandilla. No respetan ni a los vecinos ni a los que con nuestros impuestos, les pagamos su sueldo. ¿Por qué no se molestan en preguntar a los vecinos como estamos desde que están ahí? Hasta que la policiaa no montó guardia permanente, no nos dejaban ni pasar ni aparcar delante de esos pisos. La calle era suya. Señoras de la CUP, no meen fuera de tiesto
0
Vei afectat
Simplement inpresentables. Sense coneixer la situació rral apoien un grup de families mercenaries que han negociat amb els pisos, ja han robat el coure desmantelant i arrencant els tubs del gas, robat la caldera d una veina inundant un pis. Es pasejen amb mes d un cotxe d alta gamma i es riuen dels veins intimidant com.sempre i montant instal.lacions que oosen en risc als altres. No he vist cap mal vestit, amb aspecte de passar necesitat, amb movils de 400 euros. Premien l ilegalitat????
0
Indignat
CUP Colla d Usurpadors de Poder. Es indignant veure com aprofiten qualsevol situació justa o injusta per buscar protagonisme. Apoiar a una mafia gitana que está fent negoci i rient se dels q realment tenen necesitats no es el que s espera d un partit que aspira a liderar projectes polítics de pes. Una vegada mes demostreu el vostre enanisme polític. Lluitar per la dignitat SI. Apoiar mafiosos gitanos que se n aprofiten de la precarietat judicial NO NO .
1
Pere
Com diu un amic...una altra "esCUPidez"
2
Anonim
Em fa molta gracia que hi hagi gent que prengui com a referència real el que surt publicat en aquest diari. Que no veieu que no son objectius? El titular es tendencios, i si mireu altres diaris veureu com a reusdiari i a delcamp.cat escriuen sempre el que els hi dóna la gana. En fi...aixi ens va...
14
altre indignat
Edgar Fernández, pensaries ho mateix si t'ocupen el teu pis. Crec que no... un okupa: "el teu és meu i el meu és meu". Un vei:"ja n'hi ha prou de tanta bogeria"
2
P.L.L
Ara tots els pijos-progres que vàreu votar als patètics de la CUP hi torneu d'ací un parell d'anys. Amb una mica de sort algú ocuparà el vostre pis de la part alta o algun xalet vostre.
1
Sant Jordi
I per què els de la CUP no ofereixen a les famílies que s'instal·lin al Casal Despertaferro, que el sòl és municipal?
1
edgar.
baiixa per on un cupaire que defense als ocupes, normal son els que viuven de la sopa boba, ya que ells tambe son uns ocupes, pero el sr. adgar no diu lo que cobra dons si tanta llastime te que reparteixi el seu sol amb als nesesitats,un vot menos cupaires .
1
reus4ever
han perdut el meu vot. jo sempre estare al costat de les families treballadores i humils i en contra les lleis que pretenen afavorir les desigualtats de drets i l'afavoriment d'uns sectors socials concrets amb suport de la banca i lleis espanyoles.
2
reus4ever
un altre vot menys per la cup local. jo dono suport a families treballadores no a parasits del sistema amb connivencia del capitalisme.
2
Més indignat
Els "autoproclamats mediadors"... aquells els quals ningú ha cridat i menys encara tenint present la seva ridícula capacitat negociadora. Cupaires, dediqueu-vos a presentar alternatives cada vegada que us en foteu de tot allò que no provingui de vosaltres i procureu ser mereixedors del sou que cobreu ja que de moment ni representeu el poble ni deixeu en bon lloc les institucions que trepitjeu, més aviat el contrari, cremeu i malmeteu tot allò que toqueu pel simple caprici de rebentar i destruir.
1
cuarrante
Ostres tenim un pis petit per tres fills...avui ocupare el casal despertaferru que com a triplex,te moltes possibilitats
0

envia el comentari